Music

Drake haalt disstrack offline door boze familie Tupac: "Grote belediging"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake haalt disstrack offline door boze familie Tupac: "Grote belediging"

De familie van Tupac is niet blij met het laatste nummer van Drake. De rapper bracht onlangs namelijk een disstrack uit, genaamd Taylor Made, waarin een AI-versie van Tupac te horen was. De familie van de overleden rapper eiste in een brief dat het nummer offline werd gehaald en noemde het ook wel een verwoesting van Tupacs nalatenschap.

Familie Tupac is boos

De familie van Tupac heeft samen met een advocaat een brief opgesteld, waarin duidelijk wordt gemaakt dat ze ontzettend teleurgesteld zijn in Drake. In de brief, ingezien door USA Today, staat dat het nummer Taylor Made zo snel mogelijk offline moet worden gebracht. "Wij eisen dat u onmiddellijk stopt met elke verdere publicatie en exploitatie van de plaat en dat u onmiddellijk ALLE NODIGE stappen onderneemt om deze te verwijderen van alle platforms waar deze publiekelijk beschikbaar is", staat in de brief.

Ook maakt Tupacs familie duidelijk dat ze nooit goedkeuring zouden hebben gegeven voor de release van het nummer waarin Kendrick Lamar wordt aangepakt.Het ongeoorloofde en negatieve gebruik van Tupacs stem tegen Kendrick Lamar maakt de belediging alleen maar groter." De familie maakt duidelijk dat Lamar een goede vriend van de Estate is die zowel publiek als privé alleen maar respect heeft laten zien aan Tupac en zijn nalatenschap.

Tupac en Snoop Dogg

Hoewel Drake zelf nog niet op het nieuws heeft gereageerd, is het nummer Taylor Made sinds gisteravond niet meer beschikbaar om te luisteren. De rapper plaatste het nummer op Instagram met de tekst "Terwijl we op je aan het wachten zijn". Hiermee verwijst Drizzy naar het gebrek aan reactie van Kendrick Lamar op zijn nummer Push Ups. In het laatste nummer was een AI-versie van Tupac te horen die advies aan Kendrick gaf over het maken van een disstrack. Daarnaast werd Kendrick Lamar als een 'watje' neergezet en werd er beweerd dat hij niet tegen alle aandacht kon die hij met zijn disstrack Like That had gekregen.

Op het nummer staat niet alleen een AI-versie van Tupacs stem maar ook van Snoop Dogg. Iets waar Snoop geen weet van had, aangezien hij via Instagram verward op het nieuws reageerde. "Iedereen belt mij. What the fuck? Wat is er gebeurd?"

Ster advertentie
Ster advertentie