Music

Drake haalt uit naar Kendrick Lamar, Future en meer op gelekte disstrack

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drake haalt uit naar Kendrick Lamar, Future en meer op gelekte disstrack

Nadat Kendrick Lamar en een aantal collega-rappers uit hebben gehaald naar Drake, is er eindelijk een tegenreactie gelekt van de Canadese rapper. Vrijwel iedereen die iets over hem heeft gezegd de afgelopen tijd is aan bod gekomen.

AI DISSTRACK?

Op zaterdag verscheen er ineens een gelekte disstrack van Drake. Fans dachten eerst dat het ging om een AI-gegeneerde track, maar inmiddels is duidelijk dat dit daadwerkelijk een reactie is van Drake. De disstrack zit vol met shots richting Kendrick Lamar, Future en Metro Boomin maar ook Rick Ross en The Weeknd zijn geadresseerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WHAT'S A PRINCE TO A KING?

Op de track valt Drake vooral Kendrick Lamar hard aan. Hij maakt grappen over Kendricks lengte en zegt dat Kendrick wordt gedwongen om samen te werken met popsterren zoals Taylor Swift en Maroon 5 vanwege zijn platencontract. Hoewel fans dachten dat de line "drop and give me 50" ging over pushups, heeft het een iets diepere betekenis. Drake beweert namelijk dat Kendrick's baas, Anthony "Top" Tiffith van TDE, maar liefst 50% van zijn inkomen neemt. Hij zegt ook dat andere artiesten zoals SZA, Travis Scott en 21 Savage succesvoller zijn dan Kendrick en eerder in de 'big three'-conversatie passen. Hij reageert ook op de line van Kendrick waarin hij zegt dat Prince langer leefde dan Michael Jackson. Drake rapt: "What's a prince to a king, he a son n*gga." Hoewel de line best simpel en duidelijk lijkt, heeft het een extra laag: de zoon van Michael Jackson heet namelijk Prince Jackson.

NIEMAND IS VEILIG

Kendrick Lamar is echter ver van de enige die geadresseerd wordt. Zo zegt hij dat Metro Boomin zijn mond moet houden en gewoon lekker beats moet maken, dat hij geen fan kan zijn van Future, omdat hij geen internationale shows geeft en dat J. Cole er in z'n eentje voor staat nadat hij zijn excuses aanbood voor zijn disstrack. Deze is inmiddels zelfs al van Spotify gehaald. Ook Rick Ross kreeg het te horen: Drake noemt hem "bijna 50" en zegt dat hij verantwoordelijk is voor alle hits van Ross. Rick Ross had echter niet lang nodig voor zijn reactie: enkele uren na de disstrack bracht hij al een eigen disstrack uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie