Entertainment

Opmerkelijk: J. Cole biedt excuses aan voor diss Kendrick Lamar: "Voel me vreselijk"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Opmerkelijk: J. Cole biedt excuses aan voor diss Kendrick Lamar: "Voel me vreselijk"

Een bizarre wending in de 'beef' tussen J. Cole en Kendrick Lamar. Eerst genoemde dropte afgelopen vrijdag een disstrack, maar gaf vannacht tijdens Dreamville Fest toe dat hij eigenlijk helemaal geen ruzie wil met de Bitch Don't Kill My Vibe-rapper. J. Cole bood dan ook openlijk zijn excuses aan. "Het is het stomste dat ik ooit heb gedaan."

J. Cole biedt excuses aan

J. Cole bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwste project Might Delete Later uit. "Ik ben zo ongelooflijk trots op die tape", vertelde hij aan het publiek tijdens zijn eigen festival. "Behalve één gedeelte van het project. Het is iets waarvan ik nu denk dat het de stomste shit is die ik ooit in mijn leven heb gedaan." Terwijl zijn fans hun adem inhielden, realiseerde Cole zich dat het ongebruikelijk is om je zo kwetsbaar op te stellen binnen de hiphopscene. "Ik weet het: dit is niet wat veel mensen willen horen."

Om zijn punt duidelijk te maken, refereerde Cole eerst naar de shots die Kendrick onlangs dropte op de track Like That. "Ik weet dat mijn matties niet willen dat ik dit zeg, maar ik moet het real met jullie houden. Iedereen heeft gehoord wat er twee of drie weken geleden gebeurde, toch? Ik heb het over die bom die gedropt werd op de hele game." Volgens de rapper werd hij door de diss van Kendrick "getest". "Al mijn vrienden plus de rest van de wereld keken mij aan, zo van: wat ga je doen, Cole?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik wil helemaal geen conflict'

J. Cole werd na de shots van Kendrick van alle kanten benaderd en "klaargestoomd voor het gevecht". "Ik had duizenden gemiste oproepen. Al mijn berichten stroomden over. Het lukte me niet eens om alles te beantwoorden." De rapper geeft toe dat hij zich liet beïnvloeden. "Mensen zeiden dat het oorlogstijd was en wilden bloed zien." Afgelopen vrijdag bracht hij dan ook zijn disstrack 7 Minute Drill uit. "Maar ik ben eigenlijk alleen maar dankbaar dat ik tussen deze twee grootsheden (Drake en Kendrick Lamar, red.) sta. Ik wil helemaal geen conflict."

Tot slot sprak J. Cole uitgebreid over zijn liefde voor Kendrick Lamar en bood hij zijn excuses aan voor de diss. "Velen van jullie houden van hem, net als ik doe. Dus ik wil hier gewoon openlijk zeggen dat het een van de stomste dingen is die ik ooit heb gedaan." De rapper maakte duidelijk dat hij tot God zal bidden om voor vergiffenis te vragen en suggereerde de disstrack offline te halen. "Ik hoop dat jullie me allemaal vergeven voor de misstap die ik heb begaan." Volgens Cole draait het leven niet om ruzie, maar om liefde. "Ik hoop de kracht te vinden om terug te keren naar mijn ware pad. Want ik ga niet tegen jullie liegen: de afgelopen twee dagen voelde ik me verschrikkelijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diss Kendrick Lamar

Nadat het album We Don't Trust You van Future en Metro Boomin uitkwam, ging het op social media veelal over de shots aan het adres van Drake en J. Cole. Zo hield vooral de bijdrage van Kendrick Lamar op de track Like That de gemoederen bezig, waarin hij de samenwerking tussen de twee rappers bekritiseerde en zichzelf boven hen plaatste. J. Cole dropte afgelopen vrijdag met 7 Minute Drill zijn reactie en hiphopfans maakten zich klaar voor de volgende ronde in de strijd die was losgebarsten. De vraag is nu echter in hoeverre de 'beef' nog aan de orde is, want daar lijkt het na het openlijke excuus van Cole niet meer op.

Los van de betrokkenheid van de Dreamville-rapper, zijn veel mensen erg benieuwd of Drake nog met een diss gaat komen. De Canadese rapper heeft tot op heden geen muzikale reactie gegeven op de shots van Kendrick.

Ster advertentie
Ster advertentie