Music

J. Cole vuurt genadeloos terug naar Kendrick Lamar in minuten lange diss

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. J. Cole vuurt genadeloos terug naar Kendrick Lamar in minuten lange diss

Hiphop-fans opgelet, want J. Cole heeft gereageerd op de diss van Kendrick Lamar! De rapper verraste zijn fans vannacht met een nieuw project genaamd Might Delete Later, die hij zonder aankondiging online gooide. Op de track 7 Minute Drill neemt J. Cole geen blad voor zijn mond en haalt hij minuten lang uit naar Kendrick. "Your last shit was tragic."

J. Cole reageert op diss Kendrick

Kendrick Lamar heeft met zijn verse op Like That duidelijk een vuurtje aangewakkerd bij J. Cole. De rapper uit North Carolina verwijst in zijn reactie onder meer naar de discografie van de Bitch Don't Kill My Vibe-rapper. Zo vuurt hij onder meer terug door te zeggen dat Kendrick niet meer de rapper is die hij is geweest. "He still doin' shows, but fell off like 'The Simpsons'. Your first shit was classic, your last shit was tragic. Your second shit put n***as to sleep but they gassed it."

J. Cole legt in zijn verse ook uit hoe het volgens hem kan dat Kendrick is 'veranderd'. "Sluts took my n***a's soul. Drugs took another one." De rapper maakt er verder geen geheim van dat hij altijd een groot fan is geweest van de man die besloot om hem te dissen. Volgens Cole is dat de enige manier voor Kendrick om relevant te kunnen blijven. "He averagin' one hard verse like every thirty months or somethin'. If he wasn't dissin' then we wouldn't be discussin', huh?"

foto: Instagram: @realcoleworld

New Jack City meme

Om duidelijk te maken dat hij altijd warme gevoelens voor Kendrick heeft gehad, refereert J. Cole aan het einde van zijn eerste verse naar een bekende meme waarop Wesley Snipes met tranen in zijn ogen een pistool op zijn mattie richt. Met de afbeelding is het online gebruikelijk om aan te tonen dat je iets uit je leven verwijdert waar je ooit veel van hield. "Lord, don't make me have to smoke this n***a 'cause I fuck with him. But push come to shove, on this mic, I will humble him. I'm Mino with this thing, this that New Jack City meme."

foto: Know Your Meme

Dit is de meme waar J. Cole naar verwijst

7 Minute Drill

Hoewel in dit artikel slechts een aantal van de sneren aan het adres van Kendrick zijn uitgelicht, wijdt J. Cole op 7 Minute Drill bijna twee volledige verses aan zijn kersverse rivaal. Tegen het einde van het nummer zegt J. Cole dat zijn diss "enkel een waarschuwingsschot is om mensen terug te dringen". Check de volledige track hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'WE DON'T TRUST YOU'

Nadat onlangs het album We Don't Trust You van Future en Metro Boomin uitkwam, ging het op social media veelal over de shots aan het adres van Drake en J. Cole. Zo hield vooral de bijdrage van Kendrick Lamar op de track Like That de gemoederen bezig, waarin hij de samenwerking tussen de twee rappers bekritiseerde en zichzelf boven hen plaatste. Hoewel veel hiphopfans blij zijn dat J. Cole inmiddels heeft gereageerd, zijn mensen ook erg benieuwd of Drake nog met een diss gaat komen. De Canadese rapper heeft tot op heden geen muzikale reactie gegeven.

Alles over de diss van Kendrick aan het adres van J. Cole en Drake lees je in dit artikel.

Ster advertentie
Ster advertentie