Music

Snoop Dogg staat op 19 september in Rotterdam Ahoy

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg staat op 19 september in Rotterdam Ahoy

Goed nieuws voor de fans van Snoop Dogg. De rapper komt deze zomer voor de tweede keer dit jaar naar Nederland voor een show in Rotterdam Ahoy. Het concert op 19 september is onderdeel van de najaarstour van de rapper.

Hall of Fame

Snoop is al tientallen jaren niet meer weg te denken uit de wereld van de rapmuziek. Dit jaar werd nog duidelijker wat voor grote artiest Snoop Dogg is en wat voor invloed hij heeft op de scene. In januari werd namelijk bekend dat de naam Calvin Cordozar Broadus, oftewel Snoop Dogg, later dit jaar opgenomen wordt in de Songwriters Hall of Fame. Hij wordt geëerd als "een ongeëvenaarde kracht die de lat hoger heeft gelegd als een internationaal erkende vernieuwer". Snoop is met zijn hits als Gin & Juice en Drop It Like It's Hot de vijfde hiphopartiest en songwriter die in de Hall of Fame wordt geëerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede show

Afgelopen maart stond Snoop Dogg met deze wereldhits al een keer eerder op het podium in Nederland. Hij was toen te bewonderen in een uitverkochte Ziggo Dome. De echte fans kunnen nu dus voor de tweede keer dit jaar genieten van hun idool. De kaartverkoop voor zijn show in Rotterdam start komende maandag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shows afgelast

Eerder deze week liet Snoop Dogg nog weten dat hij voorlopig niet meer in Los Angeles zal optreden. De rapper heeft zijn twee concerten in de Hollywood Bowl gecanceld vanwege aanhoudende stakingen in Hollywood. Snoop zegt dat hij solidair is "met al zijn broeders en zusters bij vakbonden WGA en SAG-AFTRA."

Ster advertentie
Ster advertentie