Entertainment

Snoop Dogg en Dr. Dre komen na bijna 30 jaar weer met gezamenlijk album

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg en Dr. Dre komen na bijna 30 jaar weer met gezamenlijk album

Snoop Dogg heeft bij de Know Mercy-podcast een nieuw album met Dr. Dre aangekondigd. De rapper verwacht de nieuwe plaat in november, 29 jaar na de release van hun laatste gezamenlijke album, af te ronden.

Geproduceerd door Dre

Snoop maakt tijdens het gesprek niet duidelijk wanneer het album precies uit zal komen. "Maar je bent de eerste die dit hoort: Dr. Dre en ik hebben de afgelopen twee maanden aan een album gewerkt", vertelt de Doggfather in gesprek met Stephan A. Smith. "Het album is in november klaar en is volledig geproduceerd door Dre. We vieren komend jaar de 30e verjaardag van 'Doggystyle'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Missionary

Het album zal Missionary gaan heten. Smith vraagt waarom ze voor die naam hebben gekozen. "Het eerste album heette 'Doggystyle'", zegt Snoop lachend. De rapper wijst er met die uitspraak op dat 'missionaris' net als 'doggystyle' een positie is die in de slaapkamer tot uiting komt.

20e album

Missionary wordt Snoop's twintigste studioalbum. De rapper dropte eerder dit jaar de plaat Bacc On Death Row, waarmee hij zijn terugkeer en benoeming als eigenaar bij het legendarische label Death Row Records vierde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie