Entertainment

Dr. Dre wilde Super Bowl-show annuleren: "Ik haat mensen die alles voor geld doen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre wilde Super Bowl-show annuleren: "Ik haat mensen die alles voor geld doen"

Dr. Dre heeft in gesprek met Dolvett Quince in de podcast Workout The Doubt verteld dat hij op het punt stond om de legendarische Super Bowl-show van dit jaar te annuleren. Uiteindelijk hebben Jay-Z en Nas hem overgehaald om de show door te laten gaan.

Super Bowl halftime show

In februari van dit jaar leidde Dr. Dre een sterrencast van iconen op het podium van het SoFi Stadium gedurende de halftime show van de Super Bowl. Het live-optreden werd aan het publiek en de kijkers thuis gepresenteerd door legendes als Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar, Mary J. Blige, 50 Cent en Anderson .Paak. Maar volgens Dre scheelde het niet veel of de show was helemaal niet doorgegaan.

Moreel standpunt en geloofwaardigheid

Te midden van alle coronabeperkingen die rond die tijd in Los Angeles gaande waren, overwoog Dre sterk om de show te annuleren uit angst voor de publieke perceptie. De multi-platina verkopende producent was bezorgd dat de samenwerking met NFL ten koste zou gaan van zijn reputatie. "Ik was bang dat ik daardoor mijn morele standpunt en geloofwaardigheid zou verliezen", vertelt Dre, die niet wilde dat zijn legacy zou sneuvelen vanwege de commerciële belangen bij de Super Bowl.

Jay-Z en Nas

Dre besloot contact op te nemen met een aantal goede vrienden om advies in te winnen. "Ik heb een paar mensen die dichtbij me staan gecontacteerd en gezegd: 'Luister, ik ga me terugtrekken. Ik ga de show niet doen. Ik weet niet of ik klaar ben voor de eventuele nadelige gevolgen'." Hij legde onder meer aan Jay-Z uit dat er voor hem te veel op het spel stond. "Ik wil er niet uitzien als iemand die alles voor geld doet. Ik haat zulke mensen juist."

Dre vertelt dat hij uiteindelijk ook telefonisch contact met Nas heeft gehad over de situatie. "Hij belde me op en zei: 'Yo bro, je moet het gewoon doen man. Het zal zo krachtig zijn voor de hele hiphopcultuur. Voor jezelf, voor heel Los Angeles, maar vooral voor de culture. Je kan dit niet laten gaan, bro'", vertelde Dre over zijn gesprek met de Illmatic-rapper. "De woorden van Nas en Jay-Z waren voor mij de belangrijkste redenen om de show toch te doen. Ze hebben mij laten inzien dat deze show veel groter was dan alleen ik. Ik durf eerlijk te zeggen dat het zonder hun woorden allemaal niet door was gegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie