Music

Doja Cat, Nicki Minaj, Megan Thee Stallion en Beyoncé breken samen records

foto: Instagram: dojacat/nickiminaj/theestallion/beyonce
  1. Newschevron right
  2. Doja Cat, Nicki Minaj, Megan Thee Stallion en Beyoncé breken samen records

De hitlijsten worden momenteel gedomineerd door vrouwelijke rappers en zangeressen. Doja Cat en Nicki Minaj hebben beiden hun eerste nummer één-positie in de Billboard Hot 100 gescoord met Say So Remix en worden op de voet gevolgd door Megan Thee Stallion en Beyoncé met hun remix van Savage.

Hoewel dit natuurlijk zorgt voor een gezonde dosis rivaliteit, zijn de vier in dit geval allemaal winnaars. Samen zorgen ze namelijk voor meerdere records: nooit eerder stond er een collab van twee female rappers bovenaan én nooit eerder werden de twee topposities bezet door vrouwelijke mc's.

Vier zwarte vrouwen aan de top

Volgens sommigen is het ook de eerste keer in de geschiedenis van de hitlijst dat vier zwarte vrouwen de nummer één en twee van de Hot 100 bezetten. Dat is echter (nog) niet officieel bevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nicki Minaj' eerste

Wat wel zeker is, is dat er nog nooit iemand zolang heeft gestreden voor die toppositie als Nicki Minaj. Het kostte haar 10 jaar en 109 pogingen voordat ze haar eerste nummer één-notering wist te pakken. Op Instagram bedankt ze haar fans: "Jullie zullen nooit begrijpen hoe erg jullie me stimuleren met de overweldigende liefde en steun die jullie blijven geven."

Ook Beyoncé pakt een record. Ze is namelijk de eerste artiest ooit die top tien-hits heeft in de afgelopen vier (!) decennia (90's, 00's, 10's en 20's).

Ster advertentie
Ster advertentie