Music

Stromae verrast met nieuwe single over eenzaamheid tijdens live tv-interview

foto: YouTube: Stromae
  1. Newschevron right
  2. Stromae verrast met nieuwe single over eenzaamheid tijdens live tv-interview

Als een ding zeker is, is het dat Stromae altijd vol verrassingen zit. De Belgische zanger verraste zijn fans in oktober al met zijn single Santé, acht jaar na het uitbrengen van zijn succesvolle album Racine carrée. Zondag presenteerde hij zijn nieuwste single L'enfer en dat deed hij weer geheel op eigen wijze.

'Ik moest nog even leven'

In een interview in het Franse tv-programma Le 20 heures vertelde de zanger waarom hij zich jarenlang terugtrok uit de muziekwereld. "Ik moest nog een aantal dingen beleven", zei hij. "In mijn privéleven heb ik de kans gekregen om te trouwen en een kind te krijgen, dat nu drie jaar oud is. Het is geweldig om een leven op tournee mee te maken, maar dan beleef je geen normale dagelijkse dingen. Ik moest voor mezelf nog even leven."

Vrolijke muziek over sombere onderwerpen

Stromae kampte jaren met psychische problemen die hij had overhouden aan het slikken van malariapillen. Hij had daardoor onder meer last van angstaanvallen en verwarring. Die heftige onderwerpen bespreekt hij ook in zijn liedjes. "Ze zeggen vaak dat ik vrolijke muziek maak over sombere onderwerpen. Zo zie ik het leven ook. Het is nooit volledig zwart of wit. Je hebt moeilijke en vrolijke momenten. Er zijn geen hoogtepunten zonder de dieptepunten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Antwoord met 'L'enfer'

Presentatrice Anne-Claire Coudray vroeg de zanger op een gegeven moment naar de ongelukkige jaren die hij beleefde. "In je liedjes praat je veel over eenzaamheid. Bevrijdde de muziek jou daarvan?"

Na die vraag kwam er een verrassende twist aan het interview. Stromae antwoordde namelijk door middel van het zingen van zijn nieuwe single L'enfer, wat in het Frans 'de hel' betekent. Het is een donker nummer waarin de zanger onder meer vertelt over zelfmoordgedachten die hij had. L'enfer is de tweede single van Stromae's album Multitude dat hij op 4 maart dropt.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie