Music

Soulvolle Songfestivaltrack van Jeangu Macrooy gelekt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Soulvolle Songfestivaltrack van Jeangu Macrooy gelekt

In de hiphopscene is het al bijna een routine dat liedjes gelekt worden voor ze uitkomen. Deze keer gaat het echter niet om een hiphoptrack die gelekt is, maar om de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival van Jeangu Macrooy.

Gospellied

Het liedje dat gelekt is, Grow, is een gospellied. Even wat anders dan we gewend zijn bij het songfestival. De typische songfestivalliedjes hebben vaak een catchy refrein, maar dat is bij deze tune niet het geval. Jeangu zingt met zijn soulvolle stem over de lessen die hij in het leven heeft geleerd. Hopelijk valt dit in de smaak bij de jury en de Europese televoters.

niet officieel

De afgelopen dagen werd er gespeculeerd over of Grow daadwerkelijk de uiteindelijke inzending voor het Songfestival is. Vandaag is door een AvroTros-dj bevestigd dat dit wel het geval is en Jeangu dit nummer gaat performen tijdens de show.

Meet Jeangu

Voor degene die Jeangu nog niet kennen: hij is een zanger en songwriter, die tot 2014 in zijn geboorteland Suriname woonde. Zijn muziek kan je beschrijven als moderne Engelstalige soulmuziek.

halve finales

Het Songfestival vindt dit jaar plaats in Ahoy Rotterdam. De halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei. De finale is op zaterdag 16 mei.

Ster advertentie
Ster advertentie