Music

Fresku bespreekt misstanden in de wereld in nieuwe tune 'DWDD' met Asiah

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Fresku bespreekt misstanden in de wereld in nieuwe tune 'DWDD' met Asiah

Fresku heeft een nieuwe track toegevoegd aan zijn album In Het Diepe. Op DWDD bespreekt hij alle ellende die er in de wereld gaande is. Zo rapt hij onder andere over de situatie met de Oeigoeren in China, de genocide op Rohingya-moslims in Myanmar, de hongersnood in Jemen, de oorlog in Syrië en hij uit zijn kritiek op de huidige consumptiemaatschappij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We spelen happy in de Maccie met zooi die we eten.
Onschuldige mensen, onze drones vermoorden er zeventig.
Als wij het geld van vuurwerk en oorlog besteden aan hulp en zorg verlenen, dan is honger verdwenen.
Ik raak gedesillusioneerd, ik denk aan wat een mens nu consumeert en ik trek het echt niet meer."

Asiah

De refreinen en de productie van de track worden verzorgt door Asiah, een singer/sonwriter en producer uit Capelle a/d IJssel.

serieuze topics

DWDD past perfect op In Het Diepe, het album waarop Fresku meerdere serieuze onderwerpen aankaart. Zo staan er tracks op die gaan over de liefde voor zijn gezin en de hiphopscene van nu. In een interview met Nieuwe Revu gaf hij daar wat meer toelichting over: "De lat wordt steeds lager gelegd. Iedereen kan tegenwoordig rapper zijn."

Ook de nummers die Fresku afgelopen maanden uitbracht hadden serieuze topics. Zo maakte hij een tune over de Zwarten Pieten-discussie en samen met Arjen Lubach vertelde hij in Canon de échte Nederlandse geschiedenis.

Tour op pauze
Fresku tourt momenteel door Nederland, maar op Instagram laat hij weten dat zijn optredens wegens de nieuwe corona-maatregelen voorlopig op pauze zijn gezet. In een filmpje vertelt hij hoe erg hij ervan baalt en hij roept fans van welke artiest dan ook op om door middel van het verspreiden van muziek hun support te blijven tonen.

Ster advertentie
Ster advertentie