logo
Up 2 Date

Fresku in Nieuwe Revu: "Iedereen kan tegenwoordig rapper zijn"

  1. Newschevron right
  2. Fresku in Nieuwe Revu: "Iedereen kan tegenwoordig rapper zijn"

Fresku verraste zijn fans vorige week met een compleet nieuw album: In Het Diepe. De rapper laat zich op het project van een serieuze kant horen. Hij rapt (en zingt) over de liefde voor zijn zoontje, dochter en vrouw, maar heeft ook wat rake woorden klaar over de hiphopmuziek van nu. In de Nieuwe Revu vertelt hij meer over het gebrek aan authenticiteit in de Nederlandse hiphopscene.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"De lat wordt steeds lager gelegd. Iedereen kan tegenwoordig rapper zijn." - Fresku

Authenticiteit

"Alles draait tegenwoordig om algoritmes. De sound waar we met zijn allen naar luisteren, wordt gewoon bepaald en zolang je daaraan houdt, maak je een hit", zegt de artiest in het interview. Naar zijn mening is er een ernstig gebrek aan originaliteit. "Teksten worden schaamteloos van elkaar gekopieerd en geplakt.”

"De lat wordt steeds lager gelegd. Iedereen kan tegenwoordig rapper zijn." Volgens Fresku was de hiphopscene vijftien jaar geleden compleet anders. "Toen waren respect en credits geven de essentie van goede hiphop." Respect is precies wat hij mist in de huidige scene. Fresku is dankzij zijn controversiële track en clip van Zo Doe Je Dat een van de rappers die de weg heeft vrijgemaakt voor de huidige generatie. En daar krijgt hij in zijn ogen niet altijd de credits voor.

"Ik kan op één hand tellen hoeveel rappers ons voor die track en alles wat het teweegbracht hebben bedankt. Ik denk dat veel mensen dit verhaal überhaupt niet kennen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie