Music

J. Cole deelt mini-docu in aanloop naar nieuw album 'The Off-Season'

foto: YouTube: J. Cole
  1. Newschevron right
  2. J. Cole deelt mini-docu in aanloop naar nieuw album 'The Off-Season'

J. Cole-fans kregen vorige week goed nieuws, want de rapper maakte bekend aanstaande vrijdag 14 mei eindelijk zijn langverwachte nieuwe album te droppen: The Off-Season. Nadat hij alvast de eerste track naar buiten bracht (Interlude), deelt J. Cole vandaag op YouTube een mini-docu over de ontwikkeling van zijn project, genaamd Applying Pressure: The Off-Season Documentary.

Quote

Dit is het meest ambitieuze dat ik ooit hebt gedaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nieuwe hoogtes bereiken'

In het begin van de docu legt J. Cole aan 21 Savage uit waarom zijn nieuwe album The Off-Season heet. Hij vertelt over zijn mixtape The Warm Up uit 2009 en de wake-upcall die hij rond die tijd kreeg van zijn omgeving om serieus te gaan werken aan zijn muzikale carrière. "Elke ochtend ging ik gelijk aan de slag om verses te schrijven en beats te maken. Met 'Off-Season' was het hetzelfde concept. Laat me voordat ik vertrek, voordat ik me echt vervuld voel in dit hele spel, nieuwe hoogtes proberen te bereiken vanuit een skill-level oogpunt."

Verder vertelt J. Cole ook over zijn passie voor basketbal, het combineren van het werken in de studio met het vaderschap en deelt hij zijn struggles met het té comfortabel worden met zijn routines en succes:

"Ik moest echt een keuze maken, zo van: ben je oké met comfortabel raken met chillen en een beetje wachten op inspiratie? Als dit het hoogste punt is dat je gaat bereiken, heb je je beste nummer dan al geschreven? Heb je al je creativiteit benut? Toen dacht ik: nee, daar ben ik niet oké mee."

The Fall Off?

In eerste instantie werd gedacht dat J. Cole's nieuwe album The Fall Off zou heten. Het laatste nummer van zijn vorige album KOD heette ten slotte Intro to 'The Fall Off' en de twee singles The Climb Back en Lion King on Ice kondigde de rapper ook aan als de eerste twee van The Fall Off.

In december werd echter duidelijk dat The Fall Off niet het eerstvolgende album van J. Cole zou worden. Via een Instagrampost deelde hij zijn plannen voor een project genaamd The Fall Off Era. In die post laat hij weten dat er eerst nog twee andere projecten aankomen, namelijk The Off-Season en It's A Boy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie