Music

Fresku over jeugd in Curaçao: "Het heeft me compleet veranderd"

  1. Newschevron right
  2. Fresku over jeugd in Curaçao: "Het heeft me compleet veranderd"

Fresku is een man die niet bang is om zich te uiten. Hij zegt waar het op staat en schaamt zich daar niet voor. Bij SPOTLIGHT vertelt de rapper over opgroeien op Curaçao, vaderschap en de darkside van zijn typetje Gino Pietermaai.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

opgroeien op curaçao

Fresku werd in 1986 geboren als Roy Reymound. Toen hij zeven jaar oud was, verhuisde hij naar Curaçao om bij zijn vader te wonen. Zoals je je kan voorstellen, is dat een zwaar proces voor hem geweest. "Het heeft me totaal veranderd. Toen ik daarheen verhuisde, was ik nog een Nederlands jongetje, terwijl ik hier niet op die manier werd gezien." De rappers moeder is van Nederlandse afkomst en had volgens hem een andere stijl van opvoeden dan zijn familie op Curaçao:

"Ik kende mijn familie daar nauwelijks. Alleen mijn vader. Ze zijn daar harder en geven je gewoon klappen. Ook al was diegene niet je vader. Je had gewoon een soort klaplicentie."

muziek en vaderschap

Op z'n twintigste kreeg Fresku een baantje in een riemenfabriek totdat hij ongeveer 24 jaar was. Toen was de rapper al bezig met het maken van muziek, wat goed ging, maar hem ook zijn baan kostte. Zo heeft hij in dezelfde tijd Twijfel geschreven. Hij besefte toen dat muziek de enige uitweg was en ging toen door een moeilijke periode. In dezelfde week dat zijn dochtertje werd geboren, kwam ook zijn mixtape uit:

"Het was een mooie periode, want de mixtape release was helemaal uitverkocht. Maar dat maakt me echt typisch. Ik word vader en dan drop ik meteen een mixtape."

Ster advertentie
Ster advertentie