Naar homepage
Music

'FDT' van YG en Nipsey Hussle beleeft piek in streams

foto: YouTube: WORLDSTARHIPHOP
  1. Newschevron right
  2. 'FDT' van YG en Nipsey Hussle beleeft piek in streams

FDT van YG en Nipsey Hussle is gedurende deze Amerikaanse presidentsverkiezingen flink gestegen in aantal streams. Het nummer, waarin acht keer de line 'Fuck Donald Trump' als refrein wordt herhaald, kwam in 2016 uit toen Trump president werd. Nu beleeft de track een tweede golf aan streams.

Stijging van 338%

De single van YG is uiteraard populair bij tegenstanders van de huidige Amerikaanse president. Vier jaar geleden kwam het nummer al uit, dat op dit moment populairder is dan ooit. Volgens Billboard steeg de track enorm in streams, vooral op de eerste verkiezingsdag. FDT ging van 240.000 streams over een bepaalde periode naar 1.050.000 streams in dezelfde tijdsduur gedurende deze verkiezingen in de VS. Dat is een stijging van 338%.

"Laten we het iets waard maken"

Het nummer wordt vaak afgespeeld door mensen die Trump-bijeenkomsten onderbreken en ging de afgelopen periode bijvoorbeeld ook viral op TikTok. In september sprak YG met de Los Angeles Times over de creatie van het nummer met zijn overleden vriend Nipsey Hussle. "Ik vroeg Nip: 'Weet je zeker dat je dit wilt uitbrengen?' en hij zei: 'We krijgen nu al genoeg kritiek. We kunnen nu al veel dingen niet doen. Dus laten we het iets waard maken.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie