Music

Beatboxende monnik gaat viral met zijn positieve 'Heart Sutra'

foto: YouTube: Yogetsu Akasaka
  1. Newschevron right
  2. Beatboxende monnik gaat viral met zijn positieve 'Heart Sutra'

Yogetsu Akasaka is niet zomaar een monnik, maar een hele muzikale met duizenden abonnees op YouTube. Voordat de Japanner in 2015 een zenboeddhistische monnik werd, leefde hij een heel ander leven. Als beatboxer en acteur reisde Yogetsu de hele wereld over, van Japan en Australië tot de Verenigde Staten. Van die ervaringen maakt hij tegenwoordig dankbaar gebruik bij het droppen van zijn meditatiemuziek of Heart Sutra's zoals hij ze noemt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek maken

Aan VICE vertelt Yogetsu dat hij vijftien jaar geleden begon met beatboxen en dat altijd is blijven doen: "Ik wilde gewoon doorgaan met mijn passie: muziek maken. Op dezelfde manier als iemand die gitaar speelt of drumt. Ik ben gewoon een performer." Daarnaast is hij ook een loopartiest. Hij kan met een klein pedaaltje en zijn beatboxgeluiden complete producties maken.

Treurig imago

Yogetsu maakte vijf jaar geleden de keuze om monnik te worden en zo in de voetsporen te treden van zijn vader. Door beatboxen te verwerken in het monnikengezang hoopt hij het zenboeddhisme een positievere draai te geven in zijn thuisland: "Ik vind dat men in Japan het boeddhisme vaak associeert met begrafenissen. Een sutra heeft een negatief en treurig imago", zegt hij. Daarom is Yogetsu zijn muzikale passie gaan combineren met het spirituele deel van zijn leven als monnik.

Ster advertentie
Ster advertentie