Music

Lil Uzi Vert neemt nieuwe muziek op met Birdman voor mixtape "Barter 16"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Uzi Vert neemt nieuwe muziek op met Birdman voor mixtape "Barter 16"

Lil Uzi Vert belooft fans al weken nieuwe muziek, nadat hun album Pink Tape op nummer één stond in de Billboard 200-hitlijst. Birdman deelde laatst een foto via Instagram met zichzelf en Uzi in de studio. Het lijkt er dus op dat de gloednieuwe mixtape Barter 16 onderweg is.

Barter 16

Birdman deelde de foto via zijn eigen Instagram-account en via het account van zijn platenmaatschappij Cash Money. Deze foto werd weer gerepost op de feed van DJ Akademiks met de tekst: "Barter 16 so soon!" De muziekproducent, London On Da Track was ook getagd in de foto. Uzi onthulde afgelopen week al dat Barter 16 wordt geproduceerd door de producer. London On Da Track heeft in het verleden veel samengewerkt met Young Thug en is wellicht de meest geschikte persoon om het nieuwe album van Uzi te produceren.

Barter 16 zou een eerbetoon kunnen zijn aan Young Thug's mixtape Barter 6 die in april 2015 uitkwam. In de post over de nieuwe mixtape sloot Uzi hun boodschap af met "Free Slime." Hiermee betuigt hen steun aan Young Thug die vastzit vanwege het schenden van de RICO Act.

foto: Instagram @Birdman

Lil Uzi Vert

Lil Uzi Vert dropte diens langverwachte Pink Tape album eind juni en het werd een regelrechte hit. Dit was het eerste rapalbum van 2023 dat op nummer één stond in de Billboard 200. Daarnaast was hun album het meest verkochte rapalbum in de eerste week na uitgave. Terwijl dit slechts "een experimentele mixtape" was, laat Uzi weten via diens Instagram-story. Verder schreef hen nog: "Mijn excuses, de Barter 16 Mixtape is onderweg."

Een andere manier waarop de rapper de nieuwe mixtape teasde, was door een foto te plaatsen waarop diens arm te zien is aan een infuus met paarse vloeistof. Dit kan een verwijzing zijn naar diens track Rehab die op Pink Tape staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uzi vertelde in 2017 voor het eerst dat hen nuchter wilde worden, na de dood van Lil Peep. Afgelopen maart onthulde de rapper dat hen ruim een half jaar in een afkickkliniek zat. "De eerste anderhalve maand was zwaar, maar daarna was het makkelijk, omdat de mensen daar mijn familie werden. Ze lieten me zoveel verschillende uitlaatkleppen zien en manieren om met het leven om te gaan", vertelt Uzi in een interview met 032c Magazine.

Uzi beschrijft ook hoe afkicken hen heeft geholpen in hun creatieve proces tijdens het maken van Pink Tape. "Ik dacht dat mijn creatieve proces niet meer hetzelfde zou zijn omdat ik geen drugs meer gebruikte, maar het was hetzelfde - beter zelfs."

Er is nog geen officiële release datum bekendgemaakt voor Barter 16, dus we zullen nog heel even geduld moeten hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie