Music

Yssi SB gaat dik met nieuwe track 'Slide': 'Mijn moeder vindt het echt mooi om mij op FunX te horen'

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Yssi SB gaat dik met nieuwe track 'Slide': 'Mijn moeder vindt het echt mooi om mij op FunX te horen'

Als je Yssi SB nog niet hebt beseft moet je dat maar snel gaan doen, want de 'youngest in charge' is taking the game by storm. De 18-jarige artiest was vanochtend te gast bij Fernando in Start om te praten over zijn nieuwe track Slide.

Snelle doorbraak

Yssi SB, echte naam Ychano Hunt, is een ontdekking van Henkie T en werd al snel gesigned bij zijn label Quatro Vision. In maart vorig jaar dropte hij zijn single Paper Zien en op de remix van dat nummer sprongen gelijk grote namen als Henkie T zelf, Jack, Sevn Alias en Josylvio. Daarna volgde zijn debuutproject Nooit Gedacht en die werd al snel miljoenen keren gestreamd. Nu komt de jonge rapper met zijn nieuwe track Slide, die je deze week extra vaak hoort in de ochtendshow.

Corona

De jonge rapper kende zijn doorbraak tijdens de coronapandemie en dat was niet altijd even makkelijk. Vorig jaar was Yssi ook al eens te gast bij Fernando en baalde toen zwaar dat hij zijn succes niet kon delen met de fans in de vorm van een optreden. Nu mocht hij eindelijk na zijn doorbrak het podium op en dit voelde voor hem als een uitlaatklep, zo vertelt hij aan Fernando. "We hebben hem gerockt. Ik had Slide daar ook voor het eerst laten horen en het was h.a.m gegaan man. Voor mij was het echt even een uitlaatklep. Mijn energie die ik het hele jaar tijdens corona heb opgespaard, kon er eindelijk uit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Magisch moment

Het was dan ook heel bijzonder om de fans zijn tunes mee te horen zingen. Voor de rapper was dat het eerste moment dat hij echt de erkenning voelde. "Dat gaat verder dan streams, dat gaat verder dan platen. Het is speciaal man", vertelt Yssi aan Fernando.

Op de radio

Zichzelf voor het eerst op de radio horen was ook een bijzonder moment voor de rapper. Hij bedankt daarvoor Fernando die hem onder de aandacht bracht bij het grote publiek, maar vindt het vooral speciaal voor zijn moeder. "Mijn moeder vindt het echt mooi om te horen. Als mijn familie me op de radio horen, worden ze helemaal gek. Mijn vrienden ook. Ik krijg snaps binnen van 'hé je bent op FunX'. Dus dat is supertof man".

We gon' slide

Zijn nieuwe track Slide gaat dik en hij noemt het zelf dan ook een van zijn beste nummers tot nu toe. De feature met 3robi kwam toevalligerwijs tot stand tijdens de clipshoot op Marbella: "We gingen met een halve tune die clip schieten, want de tweede verse was nog niet gefikst. 3robi was toevallig daar, ik kwam hem tegen in de beachclub. Ik zei tegen hem: 'bro ik heb je nodig man, je moet iets voor me fiksen'. Toen heb ik het naar hem gestuurd en het was dezelfde dag nog gefikst in de studio". Als de jonge rapper mocht kiezen bij wie hij in de dm's zou sliden, dan zou hij kiezen voor Jorja Smith: "Zij is alles man". Ook is hij ooit in de dm's van Kim Kardashian geslide, maar dit leverde helaas tot nog toe geen succes op. Beluister het hele interview met Yssi SB hier terug!

Video niet beschikbaar

Yssi SB: 'Jorja Smith mag in mijn dm sliden'

Ster advertentie
Ster advertentie