Music

YG Marley, kleinzoon van Bob Marley, dropt videoclip van ‘Praise Jah In The Moonlight’

foto: YouTube: Lyrical Lemonade
  1. Newschevron right
  2. YG Marley, kleinzoon van Bob Marley, dropt videoclip van ‘Praise Jah In The Moonlight’

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun opa Bob Marley is en hun moeder Lauryn Hill. YG Marley wel, en zijn muzikaliteit is er dan ook met de paplepel ingegoten. Zijn eerste en tot nu toe enige nummer Praise Jah In The Moonlight heeft in bijna vier maanden tijd al bijna 250 miljoen streams op Spotify. Het succes van het nummer wordt nu bekroond met een videoclip die in samenwerking met Lyrical Lemonade is gemaakt.

Videoclip

De videoclip van Praise Jah In The Moonlight speelt zich af in Jamaica: het land waar een deel van zijn roots liggen. De clip is geregisseerd door de succesvolle regisseur Cole Bennett die tevens ook de eigenaar is van het YouTubekanaal Lyrical Lemonade. In de clip is te zien dat YG Marley, die zelf opgroeide in Amerika, een ode doet aan het land van zijn legendarische opa. Zo geeft hij letterlijk zijn flowers aan Jamaica en in verschillende shots begeeft YG Marley zich onder de locals. Daarnaast danst en knuffelt YG Marley in de clip met een ander legendarisch familielid: zijn moeder Lauryn Hill. Zij was samen met haar zoon ook de executive producer van de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coachella

Het nummer Praise Jah In The Moonlight is in korte tijd een monsterhit geworden. Met bijna een kwart miljard streams heeft het nummer ervoor gezorgd dat YG Marley op Coachella Festival mocht optreden.

Hij nam zijn moeder mee het podium op, die tijdens zijn set een gastoptreden met Fugees verzorgde. Lauryn Hill maakte in de jaren negentig furore met deze groep (bekend van Ready Or Not) waar Wyclef Jean ook lid van was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie