Sport

Ajax brengt met nieuw tenue een ode aan reggaelegende Bob Marley

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Ajax brengt met nieuw tenue een ode aan reggaelegende Bob Marley

Ajax heeft een wel heel bijzonder tenue op de markt gebracht. Het zwarte shirt met rode, gele en groene details is in samenwerking met de familie van Bob Marley gemaakt als eerbetoon aan de legendarische reggaezanger. Het shirt hoort bij het derde tenue en zal vooral gedragen worden tijdens Europese wedstrijden.

Three Little Birds

Het nummer Three Little Birds van Bob Marley is onder de Ajax-fans uitgegroeid tot een symbool van hoop. Het lied wordt elke thuiswedstrijd gedraaid in de rust om de fans goede moed te geven. Het refrein dat gaat van: 'Singin': don't worry about a thing.
Cause every little thing gonna be all right'
, klinkt dan uit duizenden kelen in het stadion.

Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax in Cardiff (Wales) een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werd de Ajax-fans gevraagd om langer op hun plek te blijven zitten. Om de Ajacieden te vermaken, besloot de stadion-dj nog wat liedjes te draaien. Een van die nummers was Three Little Birds. Sindsdien heeft Ajax het nummer omarmd en is het een lijflied geworden onder de fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerbetoon

Cedella Marley, dochter van, laat aan Ajax weten diep geroerd te zijn door het eerbetoon. "Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid”, valt te lezen op de website van Ajax.

Populair

Dat het tenue in de smaak valt bij de fans mogen duidelijk zijn. De online fanshop van Ajax lag vrijwel direct plat nadat het shirt gepresenteerd werd op social media. Momenteel staan er honderden fans in de wachtrij voor de fanshop om een shirt te kunnen bemachtigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie