Music

TE KOOP: jeep die Notorious B.I.G. het leven kostte

  1. Newschevron right
  2. TE KOOP: jeep die Notorious B.I.G. het leven kostte

FOTO'S: De jeep waarin rapper Notorious B.I.G. bijna twintig jaar geleden werd beschoten, staat te koop voor $1,5 miljoen dollar! De eigenaren van de GMC Suburban hebben hetzelfde veilingshuis benaderd dat vorige week de auto die 2Pac fataal werd in de verkoop deed.

Onherkenbaar

In de GMC Suburban uit 1997 zit nog één kogelgat in de autogordel, maar verder zie je weinig terug van de aanslag op Biggie. Zelfs de kleur van de wagen komt niet meer overeen. Waarschijnlijk is de blauwe jeep bij de schadehersteller overgespoten in het groen. De doorzeefde deuren hoefden niet hersteld te worden, want die heeft de politie nog altijd in zijn bezit.

Eigenaren wisten niets

Staat er geen 1,5 miljoen dollar op jouw bankrekening? No worries, want voor $2500 dollar en een zelfgemaakt gat in je autogordel kan je dezelfde jeep kopen en doen alsof Biggie in jouw wagen neergeknald is. De huidige eigenaren wisten twintig jaar geleden ook niet dat ze de jeep kochten waarin Biggie Smalls neergeknald was. Zij ontdekten dat pas in 2005, nadat een rechercheur contact met ze opnam in verband met een nieuwe rechtszaak die destijds aangespannen was door familieleden van Biggie.

Aanslag op Notorious B.I.G.

Notorious B.I.G. werd op 9 maart 1997 vermoord in Los Angeles. Biggie was net na middernacht met zijn entourage vertrokken bij een afterparty. De groep zat verdeeld over meerdere auto's. Puff Daddy zat in de voorste jeep met drie beveiligers en reed door een oranje verkeerslicht. De jeep met Biggie haalde het niet en moest stoppen voor rood.

Moordenaar

De moordenaar stopte naast de jeep waar Biggie in zat en beschoot de wagen vanuit een Chevrolet Impala SS. Biggie werd door vier kogels geraakt en overleed een half uur later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De politie wist dat de moordenaar een blauw pak droeg met een vlinderstrik en had zelfs een politieschets uitgedeeld. Toch is de dader nooit opgepakt. Maar op de één of andere manier dook altijd de naam van Suge Knight op in het politie-onderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie