Music

Uitreiking Grammy Awards weer uitgesteld vanwege corona

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Uitreiking Grammy Awards weer uitgesteld vanwege corona

De awardshow waar iedereen aan het begin van het jaar reikhalzend naar uit kijkt is natuurlijk de Grammy Awards. De uitreiking stond aanvankelijk gepland op 31 januari, maar helaas is de show voorlopig uitgesteld vanwege de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus, zo laten The Recording Academy en CBS weten.

Gezondheid en veiligheid heeft prioriteit

In een statement van de organisatie achter de Grammy Awards valt te lezen dat ze na het raadplegen van staatsfunctionarissen, gezondheids- en veiligheidsexperts hebben besloten om de show voorlopig uit te stellen. "De gezondheid en veiligheid van de mensen in de muziekgemeenschap, de bezoekers en de honderden mensen die onvermoeibaar werken om onze show te produceren, heeft onze hoogste prioriteit."

Eerder uitgesteld

Het is niet de eerste keer dat de Grammy Awards wordt uitgesteld. De uitreiking van vorig jaar zou ook op 31 januari plaatsvinden, maar werd uitgesteld naar zondag 14 maart. Ook was er geen publiek aanwezig. Het is nog niet bekend of de uitreking dit jaar ook zonder publiek zal worden gehouden.

Grote kanshebbers

Grote kanshebbers op een Grammy zijn dit jaar Justin Bieber, Doja Cat en H.E.R. Zij zijn namelijk maar liefst acht keer genomineerd. In de hiphop-categorie├źn zijn J. Cole en Ye meerdere malen genomineerd. Ook Drake maakte kans op verschillende grammy's, maar besloot om onbekende redenen zijn nominaties te schrappen.

Ster advertentie
Ster advertentie