Music

Will Smith kondigt nieuwe hiphop podcast aan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith kondigt nieuwe hiphop podcast aan

Will Smith lanceert de nieuwe podcast Class of '88, waarin hij hiphop liefhebbers mee terug in de tijd neemt. De podcast bestaat uit acht afleveringen en zal beschikbaar zijn op Amazon Music en Audible vanaf oktober. Bijzondere gasten die je kunt verwachten, zijn onder andere Queen Latifah, Salt-N-Pepa, Darryl 'DMC' McDaniels, DJ Jazzy Jeff, Rakim en Chuck D.

Terug in de tijd

"Hiphop is al meer dan vier decennia een belangrijk deel van mijn leven geweest", vertelde Will Smith aan Billboard. "Ik ben erg enthousiast om mijn eigen ervaringen en die van enkele van de grootste legendes van de hiphop met jullie te delen. In de podcast gaan we ook terug naar het begin van een van de belangrijkste muziekgenres in de geschiedenis."

Daarnaast zal Smith ook terugkijken op zijn eigen succes als onderdeel van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Het duo bracht vijf volledige albums uit en was de eerste act die in 1989 een Grammy Award won in de categorie rap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belangrijk jaar

Voor Will Smith was 1988 een belangrijk jaar vanwege zijn hit single Parents Just Don't Understand met Jazzy Jeff. Deze single kwam uit op hun tweede album genaamd He's the DJ, I'm the Rapper. Andere succesvolle hiphop albums van dat jaar waren onder andere: Tougher Than Leather van Run-DMC, Long Live The Kane van Big Daddy Kane en Follow The Leader van Eric B. and Rakim.

Ster advertentie
Ster advertentie