Entertainment

Chris Rock over Will Smith: "Zijn vrouw neukte de vriend van haar zoon"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chris Rock over Will Smith: "Zijn vrouw neukte de vriend van haar zoon"

Chris Rock heeft in zijn Netflix-special Selective Outrage keihard uitgehaald naar Will Smith. Volgens de comedian weet iedereen waarom Will Smith hem een klap gaf tijdens de Oscars afgelopen jaar: "Het had niks met mij te maken. Zijn vrouw was haar zoons vriend aan het neuken." Het is de eerste keer dat Chris zich uitgebreid uitspreekt over het incident.

Suge Smith

Chris bewaarde het Oscars-onderwerp voor het einde van zijn show. "Jullie weten allemaal wat er met mij is gebeurd: ik ben geslagen door Suge Smith", aldus de comedian, die daarmee refereerde naar Suge Knight, de beruchte voormalig platenbaas van Death Row Records. "Iedereen weet het. Ja, iedereen weet wat er gebeurd is."

Oprah

Het bleek het begin van een nu al legendarische roast. "Ik werd door deze motherf***** geslagen bij de f****** Oscars. Mensen vragen me: 'Deed het pijn?' Bro, het doet nog steeds pijn. Alsof de drums van 'Summertime' in mijn oren klinken." Ondanks de onverwachte klap liet Chris weten dat hij zichzelf niet als slachtoffer wil presenteren. "Je zult me niet zien huilen bij Oprah. Dat ik daar dan ga zeggen: 'Ik kan niet geloven wat er gebeurd is, terwijl ik zoveel hou van de film 'Men in Black'. Nee, dat zal nooit gebeuren."

Pacquiao

Hoewel Chris zichzelf niet als slachtoffer wil neerzetten, maakte hij wel duidelijk hoe laf hij de actie van Will Smith vindt. Zo liet de comedian weten dat Will veel groter is dan hij en het geen eerlijke strijd was. "Will Smith doet in de meeste films zijn shirt uit, maar je hebt mij nog nooit mijn shirt uit zien doen. Zelfs als ik een hartoperatie onderga in een film, draag ik nog steeds een trui. Maar toch: ik nam die klap als Pacquiao motherf*****", aldus Chris, refererend naar de professionele bokser Manny Pacquiao.

Entanglement

Chris' referenties naar Suge, Oprah en Pacquiao bleken pas de warming-up te zijn voor het echte verhaal dat de comedian wilde delen. "Will Smith heeft last van selectieve verontwaardiging (vertaling: selective outrage - de naam van de show, red.). Iedereen die echt weet wat er gebeurd is, weet dat ik die klootzak niks misdaan had. Ik had geen 'entanglement'. Maar zijn vrouw was de vriend van hun zoon aan het neuken."

Quote

Hij werd geïnterviewd door de persoon die hem bedroog, zo van: 'Hey, ik was iemand anders aan het pijpen, hoe voelde je je daarbij?'

Affaire Jada en August

Met zijn uitspraken doelde Chris op de affaire die Jada Pinket Smith met August Alsina had. Will en zijn vrouw Jada publiceerden in 2020 namelijk een interview waarin zij hem vertelt over haar intieme avontuur met August. "Kijk, normaal gesproken zou ik niet over dit soort dingen praten. Maar om de een of andere reden hebben deze mensen besloten om die onzin op internet te zetten. Ik heb werkelijk waar geen idee waarom twee getalenteerde mensen zoiets verdomd onnozels zouden doen. What the f***!?", aldus Chris over het gesprek tussen Will en zijn vrouw Jada, waarin zij hem vertelt over haar affaire met de artiest.

Chris vervolgde: "We zijn allemaal wel eens bedrogen. Iedereens partner is weleens vreemdgegaan. Maar niemand van ons is geïnterviewd door de persoon die ons bedroog, zo van: 'Hey, ik was iemand anders aan het pijpen, hoe voelde je je daarbij?' Waarom zou je dat verdomme doen man? Het laat zien dat zij hem veel meer pijn gedaan heeft op live televisie dan hij mij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hersenschudding

Volgens Chris komt Jada "erg makkelijk" weg met de hele situatie. Hij deelt een verhaal over dat ze hem in 2016 verzocht om de Oscars niet te hosten. "Ik had geen gastheer moeten zijn, omdat haar man geen nominatie had ontvangen voor zijn rol in 'Concussion' (vertaling: hersenschudding, red.), de slechtste film ooit. Is zij niet eigenlijk de boosdoener in deze hele situatie? Waarom wijst niemand naar haar? En dan bezorgt die motherf****** me ook nog eens een f****** hersenschudding. What the f***, man!?"

'Ik hield van hem'

Tijdens de special liet Chris verder weten dat hij de klap niet zag aankomen, omdat hij altijd veel liefde gehad heeft voor Will. Volgens de comedian had hij geen verkeerde intenties. Hij noemde de actie van Will een "b*tch move". "Ik steunde hem vanaf het begin. Mijn hele leven hield ik van deze man. Maar nu kijk ik naar 'Emancipation' (een film waarin Will een slaaf speelt, red.) om hem gemarteld te zien worden."

Goed opgevoed

Tot slot reageerde Chris op de mensen die hem vragen waarom hij na de klap niks terugdeed. "Omdat ik nette ouders heb en goed opgevoed ben. En weet je wat zij me ook geleerd hebben? Dat we sowieso niet moeten vechten als er witte mensen bij zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Primeur

Netflix maakte eerder deze week al bekend dat Chris voor het eerst zijn zegje zou doen over het veelbesproken incident tijdens de Oscars. Daarvoor had de streamingdienst een unicum aangekondigd: de show werd in eerste instantie enkel 'live' uitgezonden en niet direct aan de bibliotheek van Netflix toegevoegd.

Klap tijdens Oscars

Miljoenen fans wereldwijd zaten gisteren dan ook aan de buis gekluisterd om te zien hoe Chris van zich af zou bijten. De comedian maakte vorig jaar tijdens de uitreiking van de Oscars een grap over Jada's haartuitval en merkte op dat ze eruitzag alsof ze zich aan het voorbereiden was op een rol in een militaire film.

Will kon in eerste instantie lachen om de grap, maar marcheerde vervolgens het podium op en sloeg Chris keihard in zijn gezicht. De acteur keerde vervolgens terug naar zijn stoel en begon vanaf zijn plek naar Chris te schreeuwen: "Houd de naam van mijn vrouw uit je f****** mond!" Het veelbesproken incident zorgde er onder meer voor dat Will voor de komende tien jaar verbannen is van het bijwonen van de Oscar-uitreikingen.

Ster advertentie
Ster advertentie