Entertainment

'Jada Pinkett-Smith wilde dat Will Smith anders had gereageerd op Oscar-grap Chris Rock'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Jada Pinkett-Smith wilde dat Will Smith anders had gereageerd op Oscar-grap Chris Rock'

Het is inmiddels ruim een week geleden dat Will Smith Chris Rock een klap verkocht tijdens de Oscar-uitreiking, maar het laatste lijkt er nog niet over gezegd te zijn. Ook Jada Pinkett-Smith heeft zich naar verluidt uitgelaten over het spraakmakende incident. Een insider meldt namelijk aan US Weekly dat de actrice graag had gezien dat haar man anders reageerde op de grap van Chris Rock.

'Overdreven reactie'

"Het gebeurde in een opwelling en hij reageerde te fel. Dat weten ze allebei. Ze zijn het erover eens dat hij overdreven reageerde", meldt een anonieme bron dichtbij het koppel aan de entertainmentwebsite. Ook zou Jada niet willen dat mensen de indruk krijgen dat ze 'zwak' is en dat Will Smith het om die reden voor haar moet opnemen. "Ze is geen vrouw die bescherming nodig heeft. Hij hoefde niet te doen wat hij deed. Ze is een sterke en eigenwijze vrouw en ze kan haar eigen strijd voeren, maar ze zal hem altijd bijstaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

G.I. Jane-grap

Tijdens de 94ste Oscar-uitreiking grapte Chris dat de vrouw van Will Smith met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap schoot bij Will in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een harde klap in zijn gezicht.

Excuses

Enkele dagen na het Oscar-incident bood Will Smith aan Chris Rock zijn excuses aan. "Ik wil graag publiekelijk mijn excuses aanbieden aan jou, Chris. Ik ging te ver en ik zat fout. Ik schaam me voor mijn acties, ze geven geen indicatie van de man die ik wil zijn. Er is geen ruimte voor geweld in een wereld vol liefde en vriendelijkheid", aldus Will. Afgelopen week heeft de 53-jarige acteur ook zijn lidmaatschap van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, oftewel de organisatie achter de Oscars, opgezegd.

Ster advertentie
Ster advertentie