Entertainment

Will Smith levert lidmaatschap Oscar-organisatie in

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith levert lidmaatschap Oscar-organisatie in

Will Smith heeft zijn lidmaatschap van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences opgezegd, oftewel de organisatie achter de Oscars. Dit heeft de acteur besloten nadat hij zondag een rake klap uitdeelde aan comedian Chris Rock, die een grap maakte over Wills vrouw Jada Pinkett-Smith.

'Onvergeeflijk'

In een statement laat Will weten dat hij zijn gedrag 'schokkend, pijnlijk en onvergeeflijk' vindt. "De lijst van degenen die ik pijn heb gedaan is lang en omvat Chris, zijn familie, velen van mijn dierbare vrienden, alle aanwezigen en een wereldwijd publiek", zegt Will in zijn verklaring. "Ik heb het vertrouwen van de Academy geschonden. Ik heb andere genomineerden en winnaars de kans ontnomen om hun buitengewone werk te vieren. Mijn hart is gebroken."

Lidmaatschap

De Academy is een beroepsorganisatie die zich inzet voor de filmkunst, onder andere door ieder jaar de uitreiking van de Academy Awards te organiseren, oftewel de Oscars. Lid worden gaat niet zomaar. Zo gebeurt dat uitsluitend op uitnodiging van het bestuur. Een lidmaatschap geldt in principe levenslang, maar na zijn actie riskeerde Will al om geschorst of geroyeerd te worden.

'Verandering kost tijd'

Het incident tussen Chris en Will ontstond nadat Chris grapte over het kapsel van Wills vrouw, Jada Pinkett-Smith. Die grap schoot bij Will in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw leidt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep Will het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een klap in zijn gezicht. Will laat in zijn statement weten: "Verandering kost tijd en ik wil er keihard aan werken om ervoor te zorgen dat ik nooit meer zal toestaan dat geweld het wint van verstand."

Ster advertentie
Ster advertentie