Entertainment

Will Smith zou hebben geweigerd Oscar-uitreiking te verlaten na klap

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith zou hebben geweigerd Oscar-uitreiking te verlaten na klap

Will Smith werd na de spraakmakende klap in het gezicht van Chris Rock tijdens de Oscar-uitreiking gevraagd om de zaal te verlaten, maar zou dat geweigerd hebben. Dat laat de Academy, de organisatie achter de Oscars, weten in een verklaring aan verschillende media.

Tuchtprocedure

In het statement, dat in handen is van Variety, staat dat het dagelijks bestuur van de Academy het incident heeft besproken en het besluit heeft genomen om een tuchtprocedure te starten, omdat Will de gedragscode van de organisatie heeft geschonden. De 53-jarige acteur wordt in de gelegenheid gesteld om zich schriftelijk te verdedigden, voordat het bestuur op 18 april weer bijeen komt.

De organisatie maakt in de verklaring ook excuses aan Chris Rock en erkent dat ze de situatie anders hadden kunnen aanpakken. "De acties van de heer Smith bij de 94ste Oscars waren diep schokkend en traumatisch om te zien. Mr. Rock, we bieden u onze excuses aan voor wat u op ons podium heeft meegemaakt en danken u voor uw veerkracht op dat moment." Ook verontschuldigt de Academy zich tegenover genomineerden, gasten en kijkers voor het incident.

Sancties onduidelijk

Het is vooralsnog onduidelijk wat voor sancties de Oscar-organisatie Will Smith wil opleggen. Mogelijk wordt hij geschorst of geroyeerd als lid van de Academy. Tijdens de volgende bestuursvergadering op 18 april zal daarover gestemd worden.

Klap in Chris Rocks gezicht

Tijdens de uitreiking van de Oscars grapte Chris Rock dat Jada met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op de film G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap viel duidelijk verkeerd bij Will Smith, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een klap in zijn gezicht. Een dag later bood hij aan de comedian zijn excuses aan.

Chris reageert

Inmiddels heeft Chris Rock gereageerd op het incident tijdens een show in de Amerikaanse stad Boston. De 50-jarige comedian liet weten dat hij de klap nog steeds verwerkt en dat hij er op een later moment op terug zal komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie