Films, Series & TV

Chris Rock gaat Will Smith-klap bespreken in aankomende Netflix-special

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chris Rock gaat Will Smith-klap bespreken in aankomende Netflix-special

Het is bijna een jaar geleden dat Chris Rock tijdens de 94e uitreiking van de Oscars door Will Smith in het gezicht werd geslagen. De komiek gaat de klap voor het eerst uitgebreid behandelen waar hij dat het beste kan: op het podium.

Special

Op 4 maart verschijnt er een nieuwe Netflix-special van Chris, genaamd Selective Outrage. Waar de komiek eerder op het podium al met kleine grapjes en opmerkingen refereerde naar de klap, bevestigt Netflix dat Chris het Oscars-incident in de nieuwe special uitgebreide zal behandelen. Verder is het bijzonder aan de special dat deze live zal worden uitgezonden via de streamingdienst. Het is voor het eerst dat Netflix een live-special uitzendt.

Het incident

Tijdens de 94ste uitreikingsceremonie van de Oscars grapte Chris dat Jada Pinkett-Smith, vrouw van Will Smith, met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap schoot bij Will in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een harde klap in zijn gezicht.

Sindsdien heeft Smith meerdere keren zijn excuses aangeboden aan de komiek. Ook liet Will weten dat Chris voorlopig niet geïnteresseerd is om het bij te leggen met de acteur.

Ster advertentie
Ster advertentie