Entertainment

'Chris Rock wijst aanbod af om Oscars volgend jaar te presenteren vanwege klap Will Smith'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Chris Rock wijst aanbod af om Oscars volgend jaar te presenteren vanwege klap Will Smith'

Als het aan Chris Rock ligt, hoef je de comedian voorlopig niet te verwachten bij de uitreikingsceremonie van de Oscars. De comedian werd namelijk door de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences gevraagd om het evenement volgend jaar weer te presenteren, maar Chris Rock zou het aanbod hebben afgewezen, zo meldt Arizona Central.

Terugkeer naar plaats delict

Chris Rock gaf afgelopen zondag een optreden in de Amerikaanse stad Phoenix, waar hij zou hebben gezegd dat hij er niets in zag om volgend jaar de awardshow weer te presenteren nadat Will Smith hem tijdens de uitreikingsceremonie een klap in het gezicht gaf. Volgens Arizona Central vergeleek Rock een terugkeer naar de Oscars met een terugkeer naar een plaats delict.

Daarnaast sprak hij tijdens de uitverkochte show kort over het Oscar-incident. Daarover zei Rock dat de klap die hij van Will Smith kreeg, pijn deed. "Hij is groter dan ik. De staat Nevada zou een gevecht tussen mij en Will Smith nooit goedkeuren", aldus Rock.

Oscars

Tijdens de 94ste uitreikingsceremonie van de Oscars grapte Chris Rock dat Jada Pinkett-Smith met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap schoot bij Will Smith in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een harde klap in zijn gezicht.

Excuses

Vorige maand bood Will Smith in een video opnieuw zijn excuses aan Chris Rock aan. In de video, waarin hij vragen van fans beantwoordt, vraagt een fan waarom hij dat niet direct na het incident deed. "Ik was er toen niet helemaal meer bij. Het is allemaal wazig." Hij nam later wel contact op met de comedian, maar die gaf toen nog niet klaar te zijn om te praten over de veelbesproken gebeurtenis. "Het bericht dat ik terugkreeg, was dat hij er niet klaar voor is om te praten. Als hij dat wel is, zou hij me dat laten weten. Dus ik wil tegen jou zeggen, Chris, dat ik mijn excuses aanbiedt. Mijn gedrag was onacceptabel en ik ben hier wanneer je er klaar voor bent om te praten."

Ster advertentie
Ster advertentie