Entertainment

Will Smith 10 jaar verbannen van Oscars en andere Academy-activiteiten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith 10 jaar verbannen van Oscars en andere Academy-activiteiten

Will Smith is de komende 10 jaar verbannen van de Oscars en alle andere Academy-activiteiten, schrijft Variety. Reden hiervoor is de klap die hij vorige maand uitdeelde aan komiek Chris Rock tijdens de 94e editie van de Oscars.

Statement Academy

"De 94e Oscars waren bedoeld als een viering van de vele individuen in onze gemeenschap die het afgelopen jaar ongelooflijk werk hebben verricht", schrijft de Academy in een verklaring ingezien door Variety. "Die momenten werden echter overschaduwd door het onaanvaardbare en schadelijke gedrag dat we meneer Smith op het podium zagen vertonen."

Excuses

Ook schrijft de Academy dat zij zelf niet correct hebben gehandeld nadat de klap was uitgedeeld. De uitreiking ging namelijk gewoon door en Smith mocht zelfs zijn prijs in ontvangst nemen en een speech geven. "Daarvoor bieden we onze excuses aan", aldus de Academy, die in de verklaring ook nog Chris Rock bedankt voor de kalmte die hij bewaarde na het incident.

Will Smith heeft via een journalist van CNN, Brian Stelter, een eerste reactie gegeven op de verbanning: "Ik accepteer en respecteer de beslissing van de Academy."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie