Entertainment

YouTuber moet video's over Cardi B verwijderen en mag niet meer over haar praten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. YouTuber moet video's over Cardi B verwijderen en mag niet meer over haar praten

De Amerikaanse YouTuber Tasha K. moet alle video's over Cardi B verwijderen van haar YouTube-kanaal, zo meldt Billboard. Daarnaast mag de roddelvlogger niet meer over Cardi's persoonlijke leven praten in haar video's.

'Walgelijke leugens'

De rechter bepaalde afgelopen maandag dat Tasha K. meer dan twintig 'lasterlijke' video's moet verwijderen. Daarmee werd de wens van Cardi B ingewilligd die in de rechtbank zei dat de kans groot is dat de roddelvlogger haar 'walgelijke leugens' opnieuw post op social media. In eerste instantie stemde Tasha K. niet in met het oordeel van de rechter, maar uiteindelijk besloot ze dat toch wel te doen.

Cardi overwoog zelfmoord

In haar video's over Cardi B beweerde Tasha K. dat de rapper drugs zou gebruiken en als prostituee meerdere soa's had opgelopen. Daarnaast zei de YouTuber dat Cardi's drugsgebruik plaatsvond in de periode dat ze zwanger was van haar dochter Kulture. Na de video's gezien te hebben, besloot Cardi in 2019 een rechtszaak aan te spannen tegen de YouTuber. Tijdens de eerste hoorzitting liet Cardi weten dat ze zelfmoord overwoog en erg depressief was na het zien van de video's over haar.

Schadevergoeding van 1,25 miljoen dollar

Tasha K werd in januari in een rechtbank in de staat Georgia onder andere schuldig bevonden aan smaad en laster. Ook moest ze Cardi een schadevergoeding van 1,25 miljoen dollar betalen. Daar kwam ook nog een boete en een vergoeding voor juridische kosten bovenop.

Ster advertentie
Ster advertentie