Entertainment

The Weeknd eist zelfde salaris als Ye voor invaloptreden

foto: Christian Bertrand/Shutterstockfoto: Christian Bertrand/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd eist zelfde salaris als Ye voor invaloptreden

Nu Ye zijn optreden bij Coachella heeft afgezegd wegens mentale problemen, zal The Weeknd hem vervangen. Dat deed de Starboy-zanger echter onder één voorwaarde: hij wilde precies hetzelfde bedrag ontvangen als Ye zou krijgen voor zijn optreden.

Vergoeding

Page Six schrijft dat Ye een vergoeding van 7 miljoen euro zou krijgen, plus 450.000 euro aan productiekosten. Coachella zou na de afzegging van Ye het grootste deel van die kosten willen behouden voor het festival door The Weeknd minder te betalen.

Onderhandelingen

"Zelfs toen Coachella bekend maakte dat The Weeknd de vervanger zou zijn, was de deal nog niet rond. The Weeknd eiste dat hij hetzelfde bedrag als Ye zou krijgen. Anders kwam hij niet optreden", zegt een bron tegen de entertainmentsite. "Na veel onderhandelingen geeft de organisatie hem net zoveel als dat Ye gekregen zou hebben."

Psychische problemen

Ye heeft zijn optreden afgezegd, omdat hij in behandeling gaat voor zijn psychische problemen. De rapper was de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws vanwege zijn uitbarstingen op social media. Die waren met name gericht aan zijn ex-vrouw Kim Kardashian en haar nieuwe vriend Pete Davidson.

Ster advertentie
Ster advertentie