Entertainment

Ye voor 24 uur verbannen door Instagram na aanval op Trevor Noah

foto: YouTube: REVOLT / The Daily Show with Trevor Noah
  1. Newschevron right
  2. Ye voor 24 uur verbannen door Instagram na aanval op Trevor Noah

Instagram heeft Ye voor 24 uur verbannen en kan gedurende die tijd niets posten, geen reacties achterlaten en geen DM's versturen. Dit na een racistische aanval op comedian en The Daily Show-presentator Trevor Noah. Dat laat een woordvoerder van Instagrams moederbedrijf Meta weten aan TMZ.

Mogelijk strengere maatregelen

De woordvoerder vertelt dat Ye's account is geschorst, omdat hij de regels rondom hatelijke taal en pestgedrag heeft overtreden. Als Ye in de toekomst opnieuw de fout ingaat, worden de maatregelen nog strenger.

Moeder door hoofd geschoten

Trevor Noah besprak deze week in The Daily Show dat hij het eng vindt hoe Ye zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastigvalt op social media. Volgens Noah laat dit zien "wat veel vrouwen doormaken als ze ervoor kiezen om bij hun partner te vertrekken". Noah maakte vervolgens een vergelijking met een situatie van huiselijk geweld die hij zelf van dichtbij meemaakte. Zo vertelde hij over zijn moeder, die vaak verteld werd dat ze overdreef als ze het gedrag van Noahs stiefvader probeerde aan te kaarten.

"Als kind zag ik een wereld waarin in twijfel wordt getrokken wat er met vrouwen gebeurt, in tegenstelling tot een wereld waarin mensen zich afvragen wat er met vrouwen gebeurt. Op een dag kreeg ik een telefoontje van mijn broer, die zei: 'Mama is door haar hoofd geschoten.'" Noahs moeder overleefde de aanval uiteindelijk ternauwernood.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Welke kansen hebben 'normale' vrouwen?'

Noah vervolgde: "Nogmaals, ik zeg niet dat Kanye zoiets gaat doen. Ik zeg niet dat Kanye per definitie een bad guy is. Maar als maatschappij moeten we onszelf wel bepaalde dingen afvragen. Willen we toekijken naar een auto-ongeluk, terwijl we dachten het te zien aankomen? Wat ik wil zeggen met dit verhaal: als zelfs Kim Kardashian niet aan deze situatie kan ontsnappen, welke kansen hebben 'normale' vrouwen dan?"

'Kumbaya'

Na de uitspraken van Noah plaatste Ye op Instagram een foto van een Google-zoekresultaat op Noahs naam. Daarbij schreef Ye in de caption de tekst van het nummer Kumbaya, dat oorspronkelijk door slaven in Amerika werd gezongen. Ye verving daarbij een deel van het woord 'kumbaya' met een term die volgens Andscape wordt gebruikt voor "zwarte mensen die hun eigen ras verraden".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie