Music

Kenan Dogulu haalt uit naar popzangeres

  1. Newschevron right
  2. Kenan Dogulu haalt uit naar popzangeres
Met Rütbeni Bileceksin (je moet je plek/niveau kennen) maakt de Turkse popster Kenan Dogulu een comeback. Het is de eerste single van zijn laatste album Patron en staat al weken in de bovenste regionen van de Turkse charts en deze week op de zevende plaats in de XTips lijst.

Wat maar weinig mensen over deze track weten is dat het een uithaal is richting zangeres Bengü. Toen Kenan werd gevraagd aan wie dit pittige nummer gericht was, ontweek hij de journalist. Een aantal maanden daarna liet een bekende van hem los om wie het ging.

Meer Turkse muziek? Check www.TurkStars.nl!

Popzangeres Bengü is vier jaar lang de achtergrondzangeres van Kenan Dogulu geweest. Hij was ook de producer van haar eerste album. De ruzies tussen de twee begonnen vlak daarna. Bengü nam het Kenan kwalijk dat hij zichzelf altijd op de eerst plaats schoof en liet dat duidelijk merken in de media: "Hij was altijd nummer één en ik moest er achteraan huppelen. Mijn liedjes voor dat album zijn voor niets geweest. Door hem verkocht de cd niet. Jaren later ben ik waar ik met hem nooit kon komen," aldus Bengü.

Dat verklaart waarom Dogulu een nummer heeft geschreven waarin hij in de tekst uithaalt naar Bengü. Zo zingt Kenan: "In deze industrie moet je jezelf kennen, je eigen grenzen niet overschrijden, je moet je plek kennen".

In Nederland is Kenan Dogulu nog niet zo bekend als zijn collega Tarkan, maar in Turkije is hij samen met Serdar Ortaç en de al eerder genoemde Tarkan het neusje van de zalm.

Bij FunX leerde je hem het eerst kennen met zijn Eurovisie Songfestival song 'Shake it up Sekerim' en de opvolger daarvan: 'Çakkidi'. Dat zorgde ervoor dat hij mocht optreden tijdens het grote concert ter ere aan het vijfjarig bestaan van FunX.

Twee jaar daarna is hij weer helemaal terug met zijn single Rütbeni Bileceksin.

Kenan Dogulu - Rütbeni Bileceksin

Ster advertentie
Ster advertentie