Music

Kendrick Lamar gooit met “Not Like Us” video nog meer olie op het vuur in beef met Drake

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar gooit met “Not Like Us” video nog meer olie op het vuur in beef met Drake

Dat Kendrick Lamar en Drake waarschijnlijk nooit meer beste vrienden zullen worden verwacht iedereen wel. Na een langslepende beef die inmiddels geëindigd lijkt te zijn, heeft Kendrick Lamar toch een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de vete. De rapper uit Compton bracht vannacht de videoclip uit van de Drake-diss Not Like Us die inmiddels een megahit is geworden.

Video Not Like Us

In de video, die zich voor een groot deel in Compton afspeelt, deelt Kendrick Lamar meerdere sneren uit naar Drake. Zo is te zien dat Kendrick een piñata slaat die op een uil lijkt. Hiermee lijkt de King Kunta-rapper te verwijzen naar Drakes label OVO dat een logo heeft met een uil. Daarnaast ontkracht Kendrick Lamar geruchten die Drake de wereld in heeft geholpen. Eerder zei Drake in zijn disstracks naar Kendrick dat de rapper uit Compton zijn vrouw zou slaan. Daarnaast beweerde de rapper uit Toronto dat Kendricks labelcompagnon Dave Free het bed zou hebben gedeeld met de vrouw van de Amerikaanse rapper. Drake stelde zelfs dat Dave Free de biologische vader is van een van Kendricks kinderen. In de video van Not Like Us laat Kendrick zien nog een sterke band te hebben met zowel Dave Free als zijn vrouw Whitney Alford. Zo is in de clip te zien dat de westcoastartiest in de woonkamer danst met zijn gezin. Ook is Kendrick te zien met zijn labelcompagnon, videograaf en jeugdvriend Dave Free.

Dat het nummer Not Like Us een regelrechte hit is met inmiddels 440 miljoen streams is geen geheim. De bijbehorende video is nog geen negen uurtjes uit en het lijkt er nu al op dat die het succes van het nummer zal evenaren. De videoclip is namelijk al meer dan tien miljoen keer bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beef

De video is alweer het zoveelste hoofdstuk in de iconische vete tussen hiphopgrootheden Kendrick Lamar en Drake: een beef die zijn begin kent in 2013. Kendrick disste op het nummer Control verschillende rappers waaronder Drake. De Canadese hiphopartiest pakte dit niet lekker op en vanaf dat moment begonnen de twee rappers regelmatig naar elkaar te sneren. Dit jaar is de beef dan toch echt geëxplodeerd tot een echte rapoorlog. Kendrick haalde op het nummer Like That van Metro Boomin en Future hard uit naar Drake en J. Cole. Dit was het startschot van een serie aan disstracks die over en weer werden gestuurd. Not Like Us is tot op heden het laatste wapenfeit. Het is niet bekend of Drake zal reageren op de nieuwe video.

Ster advertentie
Ster advertentie