Music

Kanye West bevestigt dat nieuw album 'Donda' vrijdag uitkomt en deelt preview

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West bevestigt dat nieuw album 'Donda' vrijdag uitkomt en deelt preview

Het gerucht ging volop dat Donda, het nieuwe album van Kanye West, deze week zou uitkomen. Inmiddels zijn het geen geruchten meer, maar de realiteit! 'Ye heeft namelijk bevestigd dat het album deze vrijdag uitkomt. Dat deed hij via een commercial met sprintster Sha'Carri Richardson.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'No Child Left Behind'

Het nieuws kwam subtieltjes gedurende een commercial tijdens de NBA-finale tussen de Milwaukee Bucks en de Phoenix Suns. In de commercial, die een samenwerking is met Beats by Dre en de sprintster Sha'Carri Richardson, werd een teaser afgespeeld van de tune No Child Left Behind, die op het album te horen zal zijn. Ook viel er rechtsonder in de commercial te lezen: "'Donda' komt deze vrijdag uit".

Quote

Back again, I used my back against the wall, never called on y’all, never count on y’all, always count on God, he’s done miracles on me.

Kanye West ft. Vory - 'Donda'

Eind aan alle geruchten

Het album zou aanvankelijk vorig jaar uitkomen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet door verschillende redenen. Deze week bekende tv-presentator Just Laboy op Twitter dat hij het album samen met basketballer Kevin Durant mocht beluisteren. Ook werd Kanye onlangs in de studio gespot met Tyler, the Creator. Daarmee werden de geruchten over een release op korte termijn gevoed. Aan die geruchten is nu dus een einde gekomen.

Belooft veel goeds

Volgens Just Laboy belooft het album in ieder geval veel goeds. In een reeks tweets zegt hij onder meer dat Kanye een klassieker gaat afleveren en dat de producties hun tijd ver vooruit zijn. Ook zegt hij dat het album een feature bevat van Lil Baby. Donda is de opvolger van Jesus Is King uit 2019.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie