Music

Emms, Bokoesam en Jack $hirak brengen een bezoek aan Sway in the Morning

  1. Newschevron right
  2. Emms, Bokoesam en Jack $hirak brengen een bezoek aan Sway in the Morning

Emms, Bokoesam en Jack $hirak gingen voor The Perfect Beat naar New York. In eerdere afleveringen was te zien hoe ze op zoek gingen naar de oorsprong van hiphop en een bezoek brachten aan The Bronx. In aflevering drie gaan de boys langs bij Sway en zie je hoe de track Omhoog/Away tot stand kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldwijd

Sway doet ook mee aan de Red Bull BC One, begin november in Amsterdam. Hij laat weten waarom hij het belangrijk vindt om hiphop wereldwijd te supporten. Bekijk het hele interview met de jongens hier.

''Dit ding dat wij hiphop noemen, komt niet langer van één plek. Jongens als Grandmaster Flash, Afrika Bambaataa, Kool Herc... Al die jongens zijn gaan reizen. De originele Rock Steady Crew, Prince Ken Swift, Crazy Legs... Al die jongens gingen op reis. Eind jaren '70, begin jaren '80 gingen ze de wereld over. Ze verspreiden die cultuur die zo uit de Bronx kwam, zo van de straat. Mijn eerste reis naar het buitenland was naar een plek genaamd Amsterdam. Ik ging de wereld over en ontdekte veel gelijkenissen. Ze hadden het in zich, net zoals wij. Ik besefte niet dat het niet alleen van ons is. Het is van iedereen.''

Omhoog/Away

Na de reis door New York gingen de jongens de studio in. Hieruit ontstond het nummer Omhoog/Away, waarbij ze zich lieten inspireren door alles wat ze hadden meegemaakt in Amerika.

Emms: ''De plekken die je bezoekt, de mensen die je dan spreekt, de knowledge die je meekrijgt van de mensen die we ontmoet hebben.''

Ster advertentie
Ster advertentie