Music

Broederliefde over Kasteelconcert: "Het heeft nooit aan ons gelegen"

  1. Newschevron right
  2. Broederliefde over Kasteelconcert: "Het heeft nooit aan ons gelegen"

Het tweede Kasteelconcert van Broederliefde is helaas niet doorgegaan, maar Edson, Emms, Jerr, Mella en Sjaf vertellen bij FunX-dj Fernando in Real Talk dat ze er wel voor hebben gezorgd dat de vijfduizend gedupeerde fans op 22 september gratis naar het nieuwe concert kunnen komen in Ahoy. Het lijkt er zelfs op dat de mensen met kaartjes voor het tweede Kasteelconcert ook nog hun geld via Ticketmaster terugkrijgen op 1 juli.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooiste moment

De mannen van Broederliefde hebben met het Kasteelconcert iets unieks neergezet en zo voelt het ook voor Sjaf: "Het was het mooiste moment van ons leven. Iedereen die ooit wat voor ons had gedaan of betekend was erbij. Het was één grote familie in een stadion. Het was nooit eerder gedaan. (...) Na dat eerste concert gingen wij verder met ons leven. We gingen verder met muziek maken en optreden. Op de achtergrond gingen het management, het productieteam en het boekingskantoor aan het werk voor het tweede concert."

Financieel gebied

Sjaf vertelt dat hun management- en boekingskantoor vorig jaar in september al in de wandelgangen te horen kreeg dat er een aantal dingen niet goed waren gegaan: "Het was een topavond, maar achter de schermen bleek dat de productiemaatschappij bepaalde afspraken in het financiële deel niet was nagekomen. Het was niet helemaal goed geregeld op financieel gebied. Voor ons gevoel is er dan nog niets aan de hand, want er waren nog negen maanden te gaan."

Emoties verwerken

In februari hoorde Broederliefde dat het concert definitief niet door kon gaan en viel de droom in duigen: "Wij zaten er echt mee en wisten niet hoe we het moesten overbrengen naar de fans, naar de mensen om ons heen, de buurt en de culture," zegt Emms. "We kregen berichten van mensen die precies op die dag gingen trouwen en ook van mensen die twintig kaarten hadden gereserveerd. (...) Daar zaten wij ook mee. Daar dachten wij ook aan." Het raakte Emms zo diep dat hij op de dag dat het Kasteelconcert zou plaatsvinden, nog langs het stadion van Sparta is gereden om de emoties en gevoelens te verwerken.

Spektakel

In september gaat Broederliefde de schade dubbel en dwars inhalen tijdens het concert in de Rotterdamse Ahoy. "Alles wat wij nu meemaken gaat er die dag uitkomen. De emoties, het verplaatsen, het teleurstellen van mensen en het extra hard moeten werken omdat we bepaalde dingen goed willen maken. Die emotie gaat er die dag uitkomen waardoor het een groot spektakel gaat worden. Wij gaan die dag de teleurstelling omzetten in een onvergetelijke avond", aldus Emms.

"Meld je aan!"

"Het heeft nooit aan ons gelegen", zegt Jerr in gesprek met Fernando. "Wij doen er alles aan om het beste voor onze fans eruit te halen. Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen een kutgevoel te geven. Daar hadden we geen grip op, maar hier wel op. Mensen die kaarten voor het Kasteelconcert hadden gekocht, meld je aan. Je kan een kaartje gratis terugkrijgen voor Ahoy via Ticketmaster. Dat zou op 1 juli moeten gaan gebeuren. Dat is 200% winst."

Ahoy

En natuurlijk heeft zo'n concert in Ahoy ook zo zijn voordelen: "Er zijn meerdere mogelijkheden voor een betere show en om mensen te onvangen in een muziektempel. We hebben geroeid met de riemen die we hadden en daarom is het ons zo bijgebleven. Het was iets onmogelijks wat we mogelijk hebben gemaakt en nu gaan we over naar Ahoy, een plek die gemaakt is om goede concerten te geven."

Ster advertentie
Ster advertentie