Music

Marokkaanse rapper Zoma Max veroordeeld tot twee jaar cel wegens opruiende teksten

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse rapper Zoma Max veroordeeld tot twee jaar cel wegens opruiende teksten

De rechtbank in Marokko heeft rapper Zoma Max veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Volgens de rechter zou de rapper in zijn teksten hebben aangezet tot het plegen van misdrijven, prostitutie en ook zou hij minderjarigen hebben aangezet tot abortus.

'Opruiende teksten'

Het nummer 3amou 3amou, Rak Walid Azzin en de bijbehorende videoclip waren voor de Marokkaanse autoriteiten reden genoeg om de rapper uit Fès te arresteren. De rapper verklaarde na zijn arrestatie dat hij het nummer uitbracht omdat hij hoopte succesvol te worden. Na zijn voorarrest van twee weken is de rechter nu dus overgegaan tot een veroordeling. Naast een gevangenisstraf van twee jaar, moet Zoma Max ook een boete betalen. Daarnaast moest hij het nummer en de videoclip offline halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere arrestaties van rappers

Zoma Max is niet de eerste Marokkaanse rapper die tot een celstraf is veroordeeld vanwege zijn teksten. Eerder werd Youss45 na zijn nummer Sir Tkabbi Atay (Ga Thee Schenken) gearresteerd vanwege het “aanzetten van minderjarigen tot losbandigheid”. Ook de rapper Gnawi werd in 2019 opgepakt vanwege zijn kritiek op de Marokkaanse regering. Zo rapte hij dat de overheid de bevolking volstopt met drugs. Hiervoor kreeg hij een celstraf van een jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie