OMG

Spectaculaire natuurverschijnselen te zien: zeevonk en lichtende nachtwolken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Spectaculaire natuurverschijnselen te zien: zeevonk en lichtende nachtwolken

Wat zeevonk en Freek Vonk vooral gemeen hebben, is dat ze beide vaak in de natuur terug te vinden zijn. Freek Vonk zie je misschien vaker dan zeevonk, maar daar kan de komende tijd verandering in komen. Door het warme weer is er volgende week een kans dat je speciale natuurverschijnselen zoals zeevonk en lichtende nachtwolken kunt gaan spotten.

{instagram https://www.instagram.com/p/CBaM5oTjonU/ }

Zeevonk is een spectaculair natuurfenomeen dat ontstaat bij zonnige, zeer warm en vooral rustig weer. Je ziet 's avonds een soort blauwig licht in de branding en overdag is het oranje van kleur. Die kleuren ontstaan door een chemische reactie waardoor algen kunnen oplichten door golfslag of als je door het water loopt.

Ook is er een serieuze kans dat je de komende dagen lichtende nachtwolken kunt zien. Die duiken alleen op rond helder weer en vaak rond de langste dag van het jaar. Dat zijn wolken die veel hoger hangen dan normale wolken en daardoor in de nacht nog zonlicht kunnen weerkaatsen. Hierdoor lijkt het alsof ze licht geven en daarom noemen we ze lichtende nachtwolken.

Ster advertentie
Ster advertentie