OMG

Hij is onterecht behandeld als terrorist en deelt schokkend verhaal

foto: Facebook: Hamza Abaradan
  1. Newschevron right
  2. Hij is onterecht behandeld als terrorist en deelt schokkend verhaal

Het is bijna niet voor te stellen hoe het voelt om onterecht door de politie opgepakt te worden. Maar de Haagse Hamza Abaradan overkwam het echt. Niet in verband met diefstal, inbraak of iets in die richting, maar hij zou een terroristische aanslag op een politicus voorbereiden en zou ook vuurwapens en explosieven in huis hebben.

Hamza is radeloos en deelt zijn schokkende verhaal, dat 6 september 2018 plaatsvond, op Facebook.

"Ik breng het nu pas naar buiten, omdat ik wacht op het onderzoek en eigenlijk geholpen zou worden, maar helaas word ik door niemand geholpen."

uit het niets

Het gebeurde op klaarlichte dag dat Hamza door agenten van zijn scooter werd afgetrokken. Hij reed naar het huis van zijn vriendin, die toen op school zat, om haar honden uit te laten. "Op het moment dat ik op mijn buik op de grond lag, duwde hij zijn knie op mijn rechterwang en pakte een zwarte blinddoek. Ik werd in een auto geduwd, niet wetende waar ik naartoe gebracht zou worden. Is het wel de politie? Misschien zag iemand mij aan voor een ander en ben ik nu het slachtoffer. Er ging van alles door mijn hoofd, maar ik had helaas geen antwoord."

WTF?!

De manier waarop de politie Hamza heeft behandeld, is traumatisch geweest. Zo is hij uitgekleed, in een cel gegooid, is er vuil onder zijn nagels vandaan gehaald en is er geforceerd haar uit zijn hoofd getrokken voor forensisch onderzoek. In de tijd dat dit met Hamza gebeurde, werd zijn huis overhoop gehaald, maar de agenten hebben niet gevonden waar ze naar zochten. Hamza's twee honden en twee papegaaien moesten verplicht mee met de dierenambulance en bij de woning van zijn ouders is ook een inval geweest, maar tevergeefs.

dag privacy

Hamza is dus onterecht opgepakt. Hij mocht uiteindelijk weg, maar kreeg zijn telefoon niet terug. Integendeel. De jongen werd gedwongen om zijn wachtwoord te vertellen. "Ze vroeg of ik mijn wachtwoord wilde geven, maar ik wilde dat niet. Niet omdat ik per se iets wil verbergen, maar dat is mijn telefoon en daar zitten privédingen op die niemand hoeft te zien. Ik kon hoog en laag springen, maar ik kreeg het niet terug."

ziek

De boosdoener: zijn buurvrouw. Hamza kwam haar tegen toen hij eenmaal weer thuis kwam. "Ze schreeuwde dat haar zoon vastzit door mij en dat ik een valse melding zou hebben gedaan waardoor hij nu vastzit, maar dat is totaal niet waar! Ook riep ze: kk terrorist, je belt voor mijn zoon, dus ik bel voor jou! Dus, mijn buurvrouw heeft een valse melding gedaan dat ik een aanslag wilde plegen? Hoe ziek kan iemand zijn!"

hulp en hoop

Hamza kan het maar moeilijk geloven en hoopt dat iemand hem in deze kwestie kan helpen. Zijn telefoon is inmiddels terecht, maar wel helemaal kapot. Ook moest hij geld betalen om zijn huisdieren weer terug te krijgen.

"Het is jammer dat ik dit heb moeten meemaken. En hetzelfde geldt voor mijn ouders. Ik dacht altijd dat we in een land wonen met gelijke rechten voor iedereen en waar je geholpen wordt waar nodig, maar dat is helaas niet zo. Ik probeer rustig mijn leven op te pakken, maar het gaat wel moeizaam. Toch blijf ik hoop hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie