OMG

Tiener die studiegeld opgaf om moeders huur te betalen krijgt flinke donatie

foto: Go Fund Me
  1. Newschevron right
  2. Tiener die studiegeld opgaf om moeders huur te betalen krijgt flinke donatie

De Amerikaanse tiener Alondra Carmona was eerder deze maand volop in het nieuws toen bekend werd dat ze al het spaargeld voor haar studie op had gegeven om haar moeders huur te betalen. Gelukkig is er nu een sprankje hoop dat ze toch nog kan studeren, want dankzij de hulp van anderen heeft ze meer dan een ton aan donaties ontvangen.

Geld opgehaald

ABC7 meldde vorige week dat Alondra, die recentelijk was toegelaten tot het prestigieuze Barnard College, haar gespaarde collegegeld aan haar moeder had gegeven. Haar moeder kampte namelijk met een verwonding waardoor ze niet meer kon werken.

Toen Alondra erachter kwam dat haar moeder daardoor achterliep met de betaling van hun huur, besloot ze haar eigen geld te gebruiken om te voorkomen dat ze uit huis werden gezet. Dat betekende echter wel dat ze haar droom om naar Barnard te gaan, moest opgeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld opgehaald

Alondra startte zelf een crowdfundingsactie waarmee mensen geld aan haar konden doneren. Dat werd massaal gedaan. Maar liefst 3600 mensen schonken geld aan de tiener. In totaal werd er ruim 125.000 dollar opgehaald, genoeg om haar alsnog naar de universiteit te sturen. Met dit bedrag kan ze minimaal twee collegejaren betalen.

"Ik wil iedereen bedanken die heeft gedoneerd", schrijft Alondra bij de crowdfundingsactie. "Jullie hebben mijn droom waargemaakt!"

Ster advertentie
Ster advertentie