OMG

Vrouw krijgt doodstraf na vondst cocaïne in haar appartement in Dubai

foto: Facebook: Fidaa Kawan
  1. Newschevron right
  2. Vrouw krijgt doodstraf na vondst cocaïne in haar appartement in Dubai

Een 43-jarige Israëlische vrouw, Fidaa Kiwan, is dinsdag in Dubai ter dood veroordeeld nadat er drugs werd gevonden in haar woning. De autoriteiten ontdekten een halve kilo cocaïne in haar appartement.

Halve kilo cocaïne

Volgens The Times of Israel staat de vrouw in Dubai bekend als een fotograaf en beheert ze een eigen fotostudio. Ze kwam een jaar geleden naar Dubai op uitnodiging van een Palestijnse kennis, maar werd niet veel later al gearresteerd.

Op 17 maart 2021 vond er een huiszoeking in haar appartement plaats. De politie arresteerde Kiwan dezelfde dag nog, omdat er een halve kilo cocaïne werd aangetroffen. De vrouw beweerde dat de drugs niet van haar waren, maar kon dit volgens de autoriteiten in Dubai niet bewijzen.

Hoger beroep

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten zich met de zaak te gaan bemoeien. In samenwerking met de advocaat van de vrouw zal middels een hoger beroep de veroordeling worden aangevochten. Experts met kennis van de zaak vertelden The Times of Israel te verwachten dat de straf in hoger beroep zal worden teruggebracht tot een lange gevangenisstraf.

De Verenigde Arabische Emiraten staan volgens de experts ​​bekend om hun strikte antidrugswetten, waarbij degenen die zijn veroordeeld voor drugshandel een mogelijke doodstraf boven het hoofd hangt. Deze straffen worden echter in veel gevallen vaak opgelegd om de publieke opinie te wijzen op de strikte regels binnen de Emiraten en worden uiteindelijk regelmatig omgezet in zware gevangenisstraffen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie