OMG

Zelfgemaakte onderzeeër gevonden met 2 doden, 2 gewonden en 2600 kilo cocaïne

foto: Twitter @ArmadaColombia
  1. Newschevron right
  2. Zelfgemaakte onderzeeër gevonden met 2 doden, 2 gewonden en 2600 kilo cocaïne

In Colombia heeft de marine een bijzondere vondst gedaan. In de Atlantische Oceaan troffen ze een 15 meter lange, zelfgemaakte onderzeeër aan met daarin twee dode lichamen, twee gewonden en zo'n 2600 kilo cocaïne.

Giftig gas ingeademd

De zogeheten narco-onderzeeër, die dichtbij het wateroppervlak vaart en speciaal wordt gebouwd voor drugshandel, werd gevonden voor de kust van de Colombiaanse stad Tumaco. De inzittenden zouden door brandstofproblemen giftig gas hebben ingeademd, zo vertelt de marine in een video op Twitter. De twee overlevenden zijn in slechte toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

87 miljoen dollar

De cocaïne aan boord van het vaartuig is zo'n 87 miljoen dollar waard. Waarschijnlijk was die lading onderweg naar Midden-Amerika, waar het in naar schatting 6 miljoen doses verkocht zou worden op de illegale markt. Op Twitter zijn foto's gedeeld van de in beslag genomen vracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Narco-onderzeeërs

Er werden de laatste tijd al meer narco-onderzeeërs onderschept. Die vaartuigen worden diep in de jungle gebouwd, zo ontdekten onderzoekers in 2016. Ze kunnen zo'n tien ton aan drugs vervoeren, maar zijn moeilijk te detecteren door radarsystemen, omdat ze maar voor een klein deel boven water uitsteken.

Ster advertentie
Ster advertentie