FunX Rotterdam

Miljoenen aan cocaïne onderschept in Rotterdam; lading verstopt tussen bevroren inktvis

foto: Openbaar Ministerie
  1. Newschevron right
  2. Miljoenen aan cocaïne onderschept in Rotterdam; lading verstopt tussen bevroren inktvis

In de haven van Rotterdam heeft de douane afgelopen weekend zo'n 2800 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De vondst heeft een straatwaarde van ruim 210 miljoen euro, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Diepgevroren pijlinktvis

De partij drugs zat verstopt in een groot aantal dozen tussen een lading diepgevroren pijlinktvis. De vis was afkomstig uit Ecuador en bestemd voor een bedrijf in Noord-Holland, zo schrijft Rijnmond. Het desbetreffende bedrijf heeft nog geen reactie gegeven op de vondst. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strijd tegen cocaïnesmokkel

Recentelijk meldde Rijnmond dat het ministerie van Justitie en Veiligheid miljoenen euro's gaat investeren in de strijd tegen de drugssmokkel via de haven van Rotterdam. Burgermeester Ahmed Aboutaleb heeft er lang z'n best voor moeten doen, maar krijgt vanaf volgend jaar 13 miljoen euro toebedeeld om het probleem aan te pakken. Vanaf 2024 wordt dit bedrag structureel opgehoogd tot 16,5 miljoen euro per jaar. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor een veel betere samenwerking met de landen waar de cocaïne vandaan komt. Ook wordt een deel gereserveerd voor meer mankracht, moderne technologie en een betere screening van havenpersoneel.

Ster advertentie
Ster advertentie