OMG

Succesvol en rijk? Hij zocht advies in rijke woonwijk en kreeg stage aangeboden

foto: BBC News
  1. Newschevron right
  2. Succesvol en rijk? Hij zocht advies in rijke woonwijk en kreeg stage aangeboden

Meer diversiteit op de werkvloer, het wordt veel geroepen, maar het gaat gestaag. De mensen die daarvoor zouden kunnen zorgen, voelen zich namelijk niet altijd op hun plek in een - voornamelijk - witte werkomgeving. En dan heb je Reggie Nelson. Een Brit met Ghanese roots waar iedere ambitieuze man of vrouw met een niet-westerse achtergrond een voorbeeld aan kan nemen. Hij klopte - letterlijk - aan bij rijkelui en kreeg uiteindelijk een stageplek.

De brutalen hebben de...

... Halve wereld. In een video, die de BBC News over Reggie heeft gemaakt, vertelt hij zijn inspirerende verhaal. Zo ambitieus en leergierig als hij is, zocht de jongeman een van de rijkste Londense wijken op om daar langs te gaan. Niet om een bekende te bezoeken, en zéker niet om heel stereotyperend in te breken, maar om gewoon netjes aan te kloppen bij iedere voordeur. Want, als je ook net zo succesvol en rijk wil worden als de mensen die de dure huizen in de wijk Kensington kunnen betalen, wat kan het kwaad om ze om advies te vragen?

Zo ontmoette hij Quintin Price en zijn vrouw Elizabeth. Destijds had Quintin een leidinggevende functie bij 's werelds grootste onafhankelijke vermogensbeheerder BlackRock. Hij bood Reggie aan om een soort mentor voor hem te zijn en zorgde twee weken later voor een stageplek.

'nee' is je brandstof

Het is al gezegd, maar toch: Reggie is iemand waar je een voorbeeld aan kan nemen. Hij wil zwarte jongeren helpen om ook binnen te komen op goede posities binnen de financiële sector. En zijn stimulerende woorden, kunnen alleen maar een extra steuntje in de rug zijn.

"Dit hoorde ik ooit en is me altijd bij gebleven: als je andere resultaten wil behalen, moet je uit je comfort zone komen om iets anders te ervaren. Voor mijn stage waren 9000 aanmeldingen, waarvan 115 mensen werden aangenomen. Ik was één van de drie zwarte mensen. En op de afdeling waar ik nu zit, ben ik zelfs de enige. In deze sector behoor ik tot de minderheid en dat is duidelijk. Dat betekent dat je je simpelweg moet aanpassen aan de situatie en je het op jouw manier eigen moet maken. Dan kan je pas echt een groot verschil maken. Overal waar de competitie groot is én je behoort tot de minderheid, moet je het spelletje meespelen om stappen te maken. Omhels eventuele afwijzingen en zie het als je brandstof om te bereiken wat je wil."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie