Naar homepage
FunX Rotterdam

Succesvolle danser Gianinni: "Ik ben extra streng voor Time to Dance-kandidaten"

  1. Newschevron right
  2. Succesvolle danser Gianinni: "Ik ben extra streng voor Time to Dance-kandidaten"

Gianinni Semedo Moreira verhuisde op zijn 21ste naar Los Angeles om zijn droom achterna te gaan. Hij ging voor een plek aan de top van de danswereld. Dat is gelukt: de man stond met Shakira op het podium, danste met Lady Gaga en ging op wereldtournee met Rihanna. Nu is hij voor even terug in Nederland voor het dansprogramma Time To Dance waar hij jurylid is. De danser met een drukke agenda maakte ook even tijd om bij FunX langs te komen.

Succes

De 29-jarige danser, die oorspronkelijk uit Rotterdam-Zuid komt, brak tien jaar geleden door in het eerste seizoen van So You Think You Can Dance. Hij werd derde, maar kwam ver genoeg in het programma om de wereld te overtuigen van zijn talent. Gianinni kreeg veel opdrachten en besloot uiteindelijk naar Amerika te verhuizen. Zijn danscarrière werd een groot succes en inmiddels heeft hij ook een eigen videoproductiebedrijf opgericht.

Streng

De komende weken is Gianinni als jurylid te zien in Time to Dance. Hij weet als geen ander hoe het is om deelnemer te zijn van een dansprogramma. Toch betekent dat niet dat hij daarom wat aardiger is voor de auditanten.

"Eigenlijk ben ik extra streng, omdat ik weet hoe het is om daar te staan."

Alles geven

Wat Gianinni het belangrijkste vindt, is dat de kandidaten niet op safe spelen: "Of het nu goed is of niet, ze moeten in ieder geval alles geven." Dat is ook precies wat hij heeft geleerd van de wereldsterren met wie hij heeft samengewerkt. De danser zag van dichtbij hoeveel uren de artiesten staken in het bereiken van hun successen.

"Hun drive is enorm inspirerend. Als je succesvol wil zijn in het leven, begint het allemaal met keihard werken."

Ster advertentie
Ster advertentie