OMG

Echtpaar veroorzaakt 80 ongelukken en claimt 180.000 euro bij verzekering

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Echtpaar veroorzaakt 80 ongelukken en claimt 180.000 euro bij verzekering

Een echtpaar uit Brabant is aangehouden door de politie op verdenking van het moedwillig veroorzaken van aanrijdingen. Het echtpaar bleek in totaal een kleine 180.000 euro bij de verzekering te hebben geclaimd, op basis van 80 aanrijdingen. Dat meldt Omroep Brabant.

80 ongelukken

Volgens de politie zou het echtpaar de aanrijdingen met voorbedachte raden hebben veroorzaakt, om zo geld te claimen bij de verzekering. Ze zouden hier in 2014 mee zijn begonnen en de 80 ongelukken hebben verspreid over Nederland en België.

Smoesjes

Het koppel plande hun ongelukken stelselmatig en koos daar met name parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards voor uit. Ze wachtten eerst tot iemand achteruit reed en reden vervolgens zelf 'per ongeluk' tegen die auto aan. Naderhand kwamen ze met smoesjes om het schadeformulier zo snel mogelijk in te vullen, zodat deze vaak nog vol gebreken zat en zij het naar hun hand konden zetten.

Wantrouwen

In 2018 begon de verzekeraar het koppel te wantrouwen en besloot uit te rekenen hoe groot de kans was dat één persoon zoveel pech kon hebben door steeds weer betrokken te raken bij een aanrijding. "De kans hierop was nagenoeg nul", stelt de politie.

Terugvordering

De verzekeraar bekijkt nu hoe zij het geclaimde bedrag van het koppel kan terugvorderen. De desbetreffende auto is door de politie in beslag genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie