Naar homepage
OMG

Australische school geeft 11-jarige meisjes les in auto-onderhoud

foto: Facebook: Stella Maris College, Manly
  1. Newschevron right
  2. Australische school geeft 11-jarige meisjes les in auto-onderhoud

In Nederland leren 11-jarige kinderen op school vooral taal, rekenen en aardrijkskunde, maar op een school in de buurt van het Australische Sydney worden er ook hele andere lessen gegeven. Als onderdeel van een speciaal programma leren jonge meisjes daar alles over auto-onderhoud. Van het meten van het oliepeil tot het vervangen van een band: de school wil er voor zorgen dat iedereen zichzelf kan redden als hun auto het later een keer begeeft onderweg.

Essentiële informatie

Het is sowieso handig om te weten hoe je je auto aan de praat krijgt wanneer je aan de kant van de weg eindigt, maar in Australië kan die kennis van levensbelang zijn. De wegen zijn daar lang en de temperaturen hoog, dus ergens in de middle of nowhere stranden met een platte band kan daar best wel problematisch zijn. En dan heb je niks aan werkwoordspelling of staartdelingen...

Het Stella Maris College schakelt daarom lokale vrouwelijke 'auto-leraren' in om de meiden alle ins and outs rondom autopech te leren. "Het belangrijkste doel is om tieners zich comfortabel te laten voelen achter het stuur. Uiteindelijk gaan zij namelijk in hele grote voertuigen rijden", vertelt Eleni, die al jarenlang dit soort lessen geeft, aan Daily Mail.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stereotypen doorbreken

Ondertussen hoopt de school met de lessen ook wat stereotypen te doorbreken. "Het is ook belangrijk om meiden te laten zien dat zij de capaciteiten hebben om situaties op de weg zelf af te handelen, in plaats van dat ze afhankelijk zijn van iemand anders", aldus Amy Smith, assistent schoolhoofd.

"We moedigen onze meiden aan om sterke, onafhankelijke en vindingrijke jonge vrouwen te zijn!"

Reacties

Op Facebook wordt enthousiast gereageerd op het lesprogramma. Zo schrijft iemand: "Ik denk echt dat dit op school geleerd moet worden. Voor degenen die het niet van hun ouders kunnen leren of voor degenen wiens ouders er niet meer zijn om het hen te leren. Net als andere life skills, zoals koken, naaien en belastingaangifte doen."

Ster advertentie
Ster advertentie