Naar homepage
Lifestyle

Jongetje (9) krijgt straf voor tekenen in de les, heeft nu eigen 'doodle'-muur in restaurant

foto: Videostill Metro UK
  1. Newschevron right
  2. Jongetje (9) krijgt straf voor tekenen in de les, heeft nu eigen 'doodle'-muur in restaurant

Je kent het wel: je bent niet echt geconcentreerd bezig in de klas en ondertussen ben je figuurtjes aan het tekenen in een van je schriften. Zo'n figuurtje heet een 'doodle' en de 9-jarige Joe Whale tekende ze elke dag.

Kunstles

Zijn leraren waren er niet zo blij mee: hij moest zich concentreren en anders kreeg hij straf. Maar de ouders van Joe vonden het doodlen van hun zoon helemaal niet zo erg. In plaats van dat ze hem probeerden te laten stoppen met zijn tekeningen, lieten ze hem lekker tekenen en fantaseren. Sterker nog: ze stuurden hem na school naar een kunstles voor kinderen, zodat hij zijn favoriete doodle-karakters kon oefenen en beter kon worden in het kladderen.

Instagram

De leraar kunst van het jongetje was zo onder de indruk van zijn kunstwerkjes, dat hij heel Instagram vol zette. En dat zorgde ervoor dat Joe een geweldige kans kreeg: hij kon op 9-jarige leeftijd al als échte kunstenaar aan de slag in een restaurant!

De eigenaar van restaurant Shrewsbury zag de kunstwerken op Instagram en nam contact op met de leraar van Joe. Hij wilde dat Joe in het gebouw een wand ook zou vullen met zijn tekeningen.

na schooltijd

Joe vindt het fantastisch. Elke dag brengt zijn vader hem na school naar het restaurant, waar hij op de muur zijn doodles gewoon mag kladderen. "Toen ik hoorde dat ik dit mocht doen dacht ik dat het vast een klein stukje muur zou zijn, maar hij is gigantisch!" vertelt hij aan Metro UK.

"Ik dacht echt: hoe ga ik al mijn gedachtes hierop krijgen. Ik weet niet hoe, maar het lukt me toch. Het komt gewoon tot leven!"

Doodle boy

Inmiddels wordt hij de Doodle boy genoemd. Volgens zijn vader doet Joe dit al zolang hij een pen kan vasthouden, "Maar we zagen pas twee jaar geleden hoe getalenteerd hij was."

Joe geeft aan dat hij het vooral leuk vindt om eten te tekenen. Ook weet hij al wat hij wil worden als hij later groot is: "absoluut een kunstenaar." Nou wij voorspellen een gouden toekomst voor hem!

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie